Irak'taki Şiddete Kınama
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Irak'ta göstericilere yönelik saldırıları kınayarak, olaylardan hükümeti sorumlu tuttu.
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Irak'ın batısındaki El-Enbar ilinde göstericilere yönelik saldırıları kınadı.
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin imzasını taşıyan açıklamada, olaylardan Irak hükümeti sorumlu tutularak, "sorunların barışçıl yollarla çözülmesi" çağrısı yapıldı.
Açıklamada, "Güvenlik güçlerinin, Enbar vilayetinin merkezi Ramadi ve Felluce kentlerindeki göstericilere saldırması bizi şaşırttı. Hükümetin krizi sonlandırmak için halkla anlaşmasının ardından gerçekleşen bu saldırının amacının ne olduğunu merak ediyoruz" denildi.
Göstericilere yönelik saldırının kınandığı açıklamada, "Yıllardır onurlu ve insanca yaşamdan mahrum bırakılan halkın sebepsiz yere öldürülmesinden sorumlu olanlar yargılanmalıdır" ifadesi kullanıldı.
Enbar ilinde Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı protesto eylemlerine verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed el-Alvani'nin evine yapılan baskınla gözaltına alınması ve kardeşi ile 5 korumasının öldürülmesiyle başlayan gerginlik, Ramadi ve Felluce'de güvenlik güçleriyle aşiretler arasında çıkan çatışmalarla daha da tırmanmıştı. - Irak