İşte Doğalgazın Devleri!
6 milyar metreküplük doğalgazı Türkiye`ye kim getirecek?
BOTAŞ'ın süresi biten 6 milyar metreküplük doğalgazını ithal etmek için dört özel şirket, Rus Gazprom Export ile anlaşma imzaladı.
Zaman Gazetesinin haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ocak 2013'ten itibaren başlayacak ithalat için Akfel Gaz, BosphorusGaz, Kibar Holding ve İndex Holding, Ruslarla anlaşma imzalayan şirketler oldu. EPDK, Batı hattından getirilecek doğalgaz için şirketlere lisans başvurusu için 10 Ağustos'a süre vermişti. EPDK, başvuru için de Gazprom Export Limited Company ile anlaşma şartı koymuştu.
ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...
DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...
BOTAŞ'ın Gazprom ile Şubat 1986 yılında imzaladığı ve Aralık 2011 itibarıyla sona eren 6 milyar metreküplük doğalgaz anlaşmasını özel şirketler yenileyecek. EPDK çevrelerinden edinilen bilgiye göre 6 milyarlık anlaşmada Akfel Gaz en fazla paya sahip olurken, Bosphorus Gaz ikinci en fazla miktara imza atan şirket oldu. Akfel halen özel sektör olarak yıllık 2,5 milyar mekterüp (kontrat) ile en fazla gaz ithal eden Enerco'nun da yüzde 60 hissesine sahip. EPDK daha önce de lisans ihalesine çıkmış ve 26 şirket başvuru yapmıştı. Ancak hiçbir şirket Ruslarla anlaşma yapmadığı için EPDK şirketlerin dosyalarını iade etmişti. Özel şirketler, EPDK'dan lisans aldıktan sonra 1 Ocak 2013 itibarıyla Rusya'dan yeni doğalgaz ithalatına başlayabilecek.
Bigpara turuna katılın
Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri