Kabe'nin Örtüsü Yenilendi

Son Güncelleme:

Hacı adayları Arafat'ta en önemli rüknü ihya ederken, Kabe-i Muazzama'nın yenilenen örtüsü değiştirildi.

Dünyanın dört yanından hacı adayları Arafat'ta en önemli rüknü ihya ederken, Kabe-i Muazzama'nın yenilenen örtüsü değiştirildi.


Yaklaşık 3 milyon hacı adayı bugün Arafat'ta vakfeye durdu. Arafat'ta dualara gözyaşı karışırken, yaklaşık 100 bini Türk 3 milyon kişi haccın en önemli farzını yerine getirmiş oldu.


ZEMZEM İLE YIKANIYOR


Hacı adayları Arafat'tayken Kabe-i Muazzama'nın yenilenen örtüsü sabah erken saatlerde değiştirildi. 14 metre yüksekliğinde 45 metre genişliğindeki örtü 16 parçadan oluşup Kabe-i Şerif'i sarıyor.


Zemzemle yıkanan özel işlenmiş kabe örtüsü görevliler tarafından kısa sürede yerini aldı. Altın suyuna batırılmış gümüş ipliklerle işnenen kabe örtüsü için 8,5 milyon lira harcandı.


Kabe örtüsü, Kureyş Kabilesi'nin Şeybe Kolu'nun en yaşlı üyelerinden Abdulaziz Şeybe tarafından Suud yetkililerine önceki gün teslim edilmişti.


15 ASIRDAN BU YANA


Örtünün teslim edildiği aile, 15 asırdan bu yana Kabe'nin bakımı, kapısının açılması, kapanması ve temizlenmesi gibi görevleri yerine getiriyor.


Suudi Arabistan Kutsal Mekanlar Genel Başkanı Şeyh Abdurrahman el-Sudays, kisveyi Şeybe ailesinin temsilcisi Şeyh Abdulkadir el-Şeybe'ye teslim etmişti.


Örtünün teslim edildiği aile, 15 asırdan bu yana Kabe'nin bakımı, kapısının açılması, kapanması ve temizlenmesi gibi görevleri yerine getiriyor.

Kaynak: İHA