Kapkapçıya 5 Yıl Hapis
Samsun'da bir kişi, bir kadının boğazındaki altın zinciri kopararak alıp kaçtığı iddiasıyla yargılandığı davada, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İlkadım İlçesi Rasathane Mahallesi'nde geçen mayıs ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre, akşam saatlerinde yolda yürüyenkadını takip eden kişi, arkasından yaklaştığı kadının boğazındaki altın zinciri koparıp alarak kaçtı. Kadın, daha sonra "Hırsız var" diye bağırarak kapkaççıyı kovalamaya çalıştı. Ancak kayıplara karışan kişi, bir süre sonra çevredeki güvenlik kamera kayıtlarından tespit edilerek yakalandı ve mahkemece tutuklandı.
Şüpheli, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gasp suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen kişi, güvenlik kameralarındaki kişinin kendisinin olmadığını söyledi. Kadın da olay anında sanığın yüzünü görmediğini belirterek şikayetçi olmadığını dile getirdi. Mahkeme, şüphelinin suçunun gasp değil kapkaç suretiyle hırsızlık olduğunu belirterek sanığa 5 yıl hapis cezası verdi.