Karayolunda Büyük Şok
Çanakkale-İzmir karayolunda hızlanan heyelan, sürücülere zor anlar yaşattı.
Çanakkale-İzmir karayolunun 18'inci kilometresinde Erenköy beldesi bağlantı yolunda gün boyu devam eden heyelan hızlandı. Bağlantı yolundan toprak kayması nedeniyle büyük kaya parçaları iki kent arasında ulaşımı sağlayan köprülü viyadüğün bir şeridinin üzerini kapattı.
İzmir'den Çanakkale'ye geliş şeridini kapatan heyelan bir süre trafiği durdurdu. Karayolu ekiplerinin çalışmalar ardından yol tekrar trafiğe açıldı.
KARAYOLUNDA ŞOK
Erenköy beldesi civarında 20 Ocak'ta başlayan heyelan bu sabah daha da hızlanarak belde bağlantı yolunun tamamen yok etti. Saat 19.00 sıralarında Erenköy beldesi bağlantı yolunun köprülü viyadüğün olduğu bölüme bakan kısmında büyük bir heyelan meydana geldi. Toprak kaymasıyla birlikte büyük kaya parçaları Çanakkale-İzmir karayolunun bağlantısını sağlayan köprülü viyadüğün İzmir'den Çanakkale'ye geliş şeridini tamamen kapattı.
Heyelanın devam etmesi ve üst taraftaki bağlantı yolundan büyük kaya parçalarının hala aşağıya yuvarlanması nedeniyle yolda tehlike yaşanmaya başladı. Olay yerine intikal eden polisler, Çanakkale-İzmir karayolunu geçici olarak trafiğe kapattı.
Ardından olay yerine karayolları yetkilileri çağrıldı. Yolun, köprülü viyadüğün İzmir'den Çanakkale'ye geliş yönündeki şeridin üzerindeki toprak ve kaya parçaları temizleninceye ve heyelan duruncaya kadar trafiğe kapalı kaldı. Ardından yapılan çalışmalar ardından yol tekrar trafiğe açıldı.
ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU
Çanakkale-İzmir karayolu trafiğe kapatıldığı için köprülü viyadüğün her iki ucunda da birer kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Karayolları ekipleri, 1-2 saatlik çalışmadan sonra yolun diğer şeridinin trafiğe açılması için çalışmalarını hızlandırdı.
SAĞANAK YAĞIŞ BAŞLADI
Bu arada bölgede başlayan sağanak yağışın heyelanı artırmasından endişe ediliyor. Heyelanın devam etmesi halinde ise köprülü viyadükteki tehlikenin de giderek büyüyebileceği ve viyadüğün ayaklarına zarar gelebileceği belirtiliyor.