Kemer İlçe Müftüsü Ermiş Açıklaması
"Kurban Bayramı, insanlık arasında dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik sağlayan güzel bir gündür"
Kemer İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Kurban Bayramı'nın insanlık arasında dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik sağlayan güzel bir gün olduğunu söyledi.
Ermiş, AA muhabirine açıklamada, kurban etinin dağıtılmasında dikkatli olmak gerektiğini belirtti. Kurban etinin bir yıl boyunca et yiyemeyen, fakir insanlara verilmesinin önemli olduğuna değinen Ermiş, "Kurban üçe ayrılır. Birinci pay fakirlere, ikinci pay komşu ve akrabalara verilmeli, üçüncü pay ise evde yenilmelidir" dedi.
Kurban etinin kıyma ve kavurma yapıp sonra yenilmesi anlamına gelmediğini dile getiren Ermiş, "Kurbanda maksat et yüzü görmemiş fakirlere mutlaka eti tattırmak ve onları bu nimetten faydalandırmaktır. Tersi uygun olmaz. Kurban eti, fakirlerin yanı sıra gayrimüslim insanlara da verilir. Onlar da Allah'ın yarattığı kullardır. Onların da İslam dinine ısınması, aramızdaki birlik ve beraberliği tesis eder" diye konuştu.
"Kurban Bayramı, insanlık arasında dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik sağlayan güzel bir gündür" diyen Ermiş, şöyle devam etti:
"Kurbanlığın incitilmemesi, acı verilmemesi gerekir. Kurbanlıktaki bir takım özürler, kurban olmasına mani olabilir. Çok zayıf, boynuzları kırık, bir veya iki gözü kör, kesilecek yere gidemeyecek durumda ya da memeleri kopmuş hayvanlar kurban edilemez. Hayvanların erkek ve dişisi arasında fark yoktur. Kurban ile zekat arasında bir fark vardır. Kurban farzdır, zekat ise vaciptir. Bir kişinin kurban kesebilmesi için zenginlik şartında, malın üzerinden bir sene geçmesi gerekmez. Zekatta ise zengin olan kimsenin, zekat verebilmesi için malının üzerinden bir sene geçmesi gerekir." - Antalya