KOÜ'lü Uluslararası Öğrenciler Dolphin'de Buluşacak

Son Güncelleme:

27-28 Nisan tarihlerinde Dolphin'de yapılacak olan Uluslararası Öğrenci Buluşması 27 Nisan Cumartesi günü saat 11.00'da başlayacak

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Kocaeli'de eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler 27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte bir araya gelecek.


AÇILIŞ 27 NİSAN CUMARTESİ 11.00'DA


Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması Dolphin'de kent bayramlaşmasının yapıldığı alanda düzenlenecek. Programın açılışı 27 Nisan Cumartesi günü saat 11.00'da kent protokolünün katılımıyla gerçekleştirilecek.


BAŞBAKANLIK HİMAYESİNDE


Kocaeli, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde uluslararası öğrenci buluşmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Öğrenci Buluşması ilk kez Kocaeli'de gerçekleştirilecek. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından yapılacak olan etkinlikte birbirinden farklı kültürler bir arada olacak.


ÜLKELERİNİ TANITACAKLAR


Açılacak olan ülke stantlarında yerel kıyafetleriyle yer alacak olan uluslararası öğrenciler, haritalar, bayraklar, yerel ve geleneksel eşyalar ve özel koleksiyonlarla ülkelerini tanıtacaklar.


ÖĞRENCİLER YEREL GÖSTERİLERİNİ SUNACAK


Sahne performanslarının da olacağı buluşmada ülkelerden yerel danslar, öğrenci performansları, şiir dinletileri yer alacak. Ayrıca Kafkas Dansı, Afrika-Brundi yerel Dansı, Endonezya Yerel Folklor Gösterisi gibi sahne etkinlikleri de Kocaelililerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Bültenler