Kral Arthur: Kılıç Efsanesi 12 Mayıs'ta

Son Güncelleme:

Ünlü sinemacı Guy Ritchie dinamik stilini destansı aksiyon macera filmi "Kral Arthur: Kılıç Efsanesi"nde bir kez daha sergiliyor.

Başrolünü Charlie Hunnam'ın üstlendiği film, Arthur'ın sokaklardan tahta uzanan yolculuğunun izini sürerek, klasikleşmiş Excalibur efsanesine gelenekleri yıkan bir yaklaşım getiriyor.

Çocuk Arthur'ın babası öldürüldüğünde, amcası Vortigern (Jude Law) tahta el koyar. Doğuştan sahip olduğu taht hakkı kendinden çalınan Arthur, gerçekte kim olduğuna dair hiçbir fikre sahip olmadığı için şehrin arka sokaklarında zorlu bir hayat sürer. Fakat kayadan kılıcı çıkardığında hayatı allak bullak olur çünkü artık kendisinin gerçek mirasını kabullenmek zorundadır.

Hunnam (FX dizisi "Sons of Anarchy") ve Oscar adayı Law'a ("Cold Mountain", "The Talented Mr. Ripley") eşlik eden isimler şöyle: Astrid Bergès-Frisbey ("Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides"), Oscar adayı Djimon Hounsou ("Blood Diamond", "In America"), Aidan Gillen (HBO dizisi "Game of Thrones") ve Eric Bana ( "Star Trek").
Guy Ritchie ("The Man from U.N.C.L.E.", "Sherlock Holmes" filmleri) filmi Joby Harold ("Awake") ve Lionel Wigram'la birlikte yazdığı senaryoya dayanarak yönetti. Kral Arthur: Kılıç Efsanesi"nin hikayesi ise David Dobkin ( "The Judge") ve Joby Harold'a ait. Filmin yapımcılığını Oscar ödüllü Akiva Goldsman ("A Beautiful Mind", "I Am Legend"), Joby Harold, Tory Tunnell ("Awake," "Holy Rollers") ile "The Man from U.N.C.L.E." ve "Sherlock Holmes" yapımcıları Steve Clark-Hall, Guy Ritchie ve Lionel Wigram gerçekleştirdi. David Dobkin ve Bruce Berman ise filmin yönetici yapımcılığını üstlendiler.

Ritchie'nin kamera arkası ekibi iki kez Oscar adayı olmuş görüntü yönetmeni John Mathieson ("Gladiator", "The Phantom of the Opera"), Oscar adayı yapım tasarımcısı Gemma Jackson ("Finding Neverland"), kurgu ustası James Herbert ("The Man from U.N.C.L.E.", "Edge of Tomorrow"), kostüm tasarımcısı Annie Symons (Masterpiece Theater yapımı "Great Expectations") ve Oscar adayı görsel efektler amiri Nick Davis'ten oluşuyor ("The Dark Knight"). Filmin müziği Daniel Pemberton'ın ("The Man from U.N.C.L.E.") imzasını taşıyor.
Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures işbirliğiyle bir Weed Road/Safehouse Pictures ve Ritchie/Wigram yapımı olan Guy Ritchie filmi "Kral Arthur: Kılıç Efsanesi"ni sunar. 12 Mayıs 2017'de gösterime girmesi planlanan filmin Kuzey Amerika'daki dağıtımını bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures, seçili bölgelerde ise Village Roadshow Pictures gerçekleştirecek.

Kaynak: Bültenler