Kristal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Seren Açıklaması
"Kristal İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasında anlaşma sağlanamadığı için 20 Haziran Cuma günü greve gidiyoruz"
Kristal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Hüseyin Seren, "Kristal İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasında anlaşma sağlanamadığı için 20 Haziran Cuma günü greve gidiyoruz" dedi.
Seren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kristal İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasında Şişecam'a bağlı iş yerleri için sürdürülen 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sonuca varılamadığını söyledi.
Görüşmelerde uyuşmazlık, ücret zammı, düşük ücretli çalışanlar için talep edilen iyileştirme zammı ve işe giriş ücretleri gibi konularda anlaşma yapılamadığını belirten Seren, şöyle konuştu:
"Kristal İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasında anlaşma sağlanamadığı için 20 Haziran Cuma günü greve gidiyoruz. Grev kararı Şişe Cam'a bağlı 6 şirkette çalışan 5 bin 800 cam işçisini kapsıyor. Biz de genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda greve gideceğiz." - Kırklareli