Mezarlıklarda Su Satan Çocuk Sayısı Artıyor
Batmanda, mezarlıklarda su satan çocukların artmasıyla mezarlıklara gelen vatandaşların çocuklara para verilmemesi istendi.
Okul yerine mezarlıktalar!
Vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşların duygularını sömüren çocuklar, Batmanda günün konusu oldu.
Mezarlığa gelenlere su satan, mezarları sulayan, para karşılığı Yasin okuyan ve bazen de ağaç fidanları satan çocuklar, günlerinin çoğunu okul yerine mezarlıklarda geçiriyorlar.
Duyarlı vatandaşlar mezarlıklara gelerek kabir ziyareti yapmak isteyenlerin, çocukların istilasına uğradıklarını belirterek bunlara para verilmemesi konusunda uyarı yaptı.
Para vermeyenlerin mezarlarını tahrip eden, Belediye Mezarlıklar müdürlüğünün mezarları sulayan sistemlerine zarar veren çocuklar için ciddi bir çalışma başlatılıyor.
Mezarlıkların güvenlik önlemlerinin arttırılması, mezarlara zarar verenlerin tespiti ile haklarında dava açılmasına kadar bir çok tedbir için Belediye çalışma başlattı.
Batman Belediyesi yetkilileri mezarların korunması için mezarlık etrafına duvar ve tel örgü çekileceğini belirterek tüm mezarlıklara girişin tek kapıdan olacağını söylediler.