Moda Sahnesi'nde Bu Hafta

Son Güncelleme:

Moda Sahnesi'nde bu hafta birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikler yer alıyori

*TİYATRO
Hamlet

Yönetmenliğini Kemal Aydoğan'ın yaptığı oyunda, Onur Ünsal, Murat Tüzün, Timur Acar, Esra Kızıldoğan, İnan Ulaş Torun, Çağlar Yalçınkaya, Kübra Kip, Hasan Demirtaş ve Alper Baytekin rol almaktadır. Oyunun sahne tasarımı Bengi Günay'a, ışık tasarımı İrfan Varlı'ya ait.

11 Aralık Çarşamba 20.30
12 Aralık Perşembe 20.30

Bütün Çılgınlar Sever Beni

Kontrolden çıkmış bir kıskançlığın etrafında şekillenen hikâyede, Mert Fırat ile Aslı Tandoğan evli bir çifti, Volkan Yosunlu ise kendini bu evliliğin içinde bulan yakın arkadaşı canlandırmaktadır. Yönetmenliğini Kemal Aydoğan'ın yaptığı oyunun sahne tasarımı Bengi Günay'a, ışık tasarımı İrfan Varlı'ya ait.

14 Aralık Cumartesi 16.00 (indirimli)

14 Aralık Cumartesi 20.30

15 Aralık Pazar 17.00

Palyançolar Okulu

Friedrich Karl Weachter'in yazmış olduğu, Kemal Aydoğan'ın yönettiği Palyançolar Okulu, palyaço olmaya hevesli 4 öğrencinin haylazlıkları ile onları denetim altına almaya çalışan katı disiplin yanlısı profesörü anlatır.

15 Aralık Pazar 12.00

Oda ve Adam

Oda ve Adam ifadesini gündelik yaşamın içindeki kuytu ayrıntılarda bulan aşka ve ilişkilere dair bir oyun. Iskalanmış bir ilişkinin çatışmaları, tutkuları, unutulmaz anları, yanlış anlamaları, kuruntuları, duygusallıkları tüm tanıdıklığı ve tüm sürprizleriyle sahnede karşımıza çıkıyor.

Oyunda kadın ve erkek yaşadıkları, hayal ettikleri, yaşamak istedikleri ve hatırladıkları arasında, komedi ve dramın iç içe geçtiği, etkileyici bir görsellik ve şiirselliğin eşlik ettiği eğlenceli, yoğun bir duygusal ve zihinsel yolculuğa çıkartıyorlar seyirciyi.

Oda ve Adam kadın erkek ilişkisine, aşka, yaşanmışlıklara ve yaşanamamışlıklara, çağın ve zamanın 'ana dili'yle bakan görsel ve edebi bir şölen.

Nergis Öztürk ve Engin Hepileri'nin baş rollerini paylaştığı oyun, 2012'de 18. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde hem seyirci hem eleştirmenler tarafından büyük beğeniyle karşılanmış ve festivalin en güçlü işleri arasında gösterilmişti.

9 Aralık Pazartesi 20.30 (yer kalmadı)

23 Aralık Pazartesi 20.30

Largo Desolato

"Leopold Kopriva, yazdığı bir yazıyla, faili meçhul olarak kalması istenen bir davayı aydınlatmıştır. Şimdi bu yüzden, kim ya da ne oldukları tam olarak anlaşılamayan 'birileri' tarafından, ne ya da nerede olduğu bilinmeyen 'bir yer'e götürülmekle tehdit edilmektedir. Bunun gerçekleşmemesi için yapması istenense, söz konusu yazıyı yazanın kendisi olduğunu inkâr etmesidir. Böylelikle dava yeniden faili meçhul kalacaktır…"

10 Aralık Salı 20.30 (yer kalmadı)

*KONSER

Marsis

13 Aralık Cuma 20.30

*SİNEMA

Saroyan Ülkesi

13 Aralık Cuma'ya kadar, seanslar: 11.30-13.30-19.45
Hayat Boyu

13 Aralık Cuma'ya kadar, tek seans: 17.30

Ölümsüz Aşk

13 Aralık Cuma'ya kadar, seanslar: 15.30-21.30

*SEMİNER

Modern Olmanın Trajedisi: Shakespeare Semineri

Seminer İskender Savaşır tarafından verilecektir.

Bir giriş niteliğinde olacak bu seminer dizisinde, Shakespeare çağındaki modernleşme ("büyü bozum") süreci anahatları ile özetlenecek, Shakespeare'nin öncüsü, Marlowe'un Tamburlaine, Malta Yahudisi Dr. Faustus oyunlarında geleneksel (meşru) iktidarın üç temel dayanağının, silah, para ve bilginin, modernleşme koşullarında nasıl yozlaştığını sergilemesi gözden geçirilecek ve bu temaların Shakespeare'in bazı oyunlarında yer alan çok daha karmaşık ve trajik biçim araştırılacak.

10 Aralık Salı günüden itibaren, 8 hafta boyunca her Salı saat 20.00'de

*Atölyeler

Müzik Atölyesi

5-12 Yaş çocukları arasında gerçekleştirilecek olan "Çocuklarla Sahnede Müzik" etkinliklerinde, çocukların bilişsel düzeylerine bağlı kalınarak oluşturulacak sınıflarda beden-ritim, beden-ses, müzik-drama çalışmaları ve temel müzik bilgisi öğrenimi başlıkları altında, çocukların yaşantılarına müziği disiplinlerarası ve eğlenceli bir yaklaşımla dahil etmek amaçlanmaktadır. Yaklaşık 6 ay sürecek olan çalışmalar bütününde, çocuklar gerek grup-içi etkileşimlerle, gerekse bireysel çalışmalarla müzik öğrenimlerini teorik ve uygulamalı olarak geliştirecek ve müzik yapma davranışını eğlenerek kazanacaklardır.

Pazar 12.30-13.30

Plastik Sanatlar Atölyesi

Bu atölyede 9-12 yaş grubundaki çocuklar, sanat tarihindeki büyük ustalarla ve onların eserleriyle tanışarak, 'resim okumayı' öğreniyor. Kendilerini, resimler ve heykeller ile ilişki kurarak yeniden keşfediyor.

110 dakika süren atölye çalışması boyunca çocuklar, plastik sanatlardan seçilen örneklerle, büyük boyutlu görsellerle tanışacak, sürece aktif olarak katılacak, eserler üzerine konuşma ve farklı malzemeleri tanıyarak uygulama yapma imkanı bulacaklar.

Her cumartesi 12.30-14.30

Yaratıcı Dans Atölyesi

Hoplayıp zıplayıp, yerlerde yuvarlanıp, çıt çıkarmayıp, avaz avaz bağıracağız. Hayal gücümüzle hareket edip, hareketsizliğimizle eğleneceğiz. Vücudumuzu tanımaya başlayıp, kendi oyunlarımızı kuracağız. Pusulamızın hayal gücü, yakıtımızın enerji, aracımızın beden olduğu heyecan dolu bir yolculuğa çıkacağız. Biz biraz oyun oynayacağız.

Pazar 11.00-12.00

Kaynak: Bültenler