Batı Şeria'da Mülteci Kamplarının Yemek İhtiyacını Tekkeler Karşılıyor
Batı Şeria'daki mülteci kamplarında muhtaçlara gönüllülerin yardımıyla tekkelerde hazırlanan yemekler dağıtılıyor.
Batı Şeria'daki mülteci kamplarında yaşayan muhtaçlara tekkelerde hazırlanan yemekler dağıtılıyor.
Ramazanda muhtaçların yüzünü güldürmek amacıyla yapılan yardımların gönüllüler tarafından dağıtıldığı belirtildi.
Yakub Assaf da Kalendiya Tekkesi'nde, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilmek için gönüllü olarak çalışanlardan biri.
Geçmişi Osmanlı dönemine uzanan tekkelerde ramazan boyunca yemek dağıtımı yapıldığını vurgulayan 57 yaşındaki Assaf, kendisi gibi gönüllülerle bir arada çalışmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Nakdi ya da ayni yardım yapacak gücüm olmadığı için ben de gönüllü olarak aşçılık yapıyorum" dedi.
Kalendiya Mülteci Kampı'na Hizmet için Halk Komitesi yetkilisi Mustafa Ebu'r- Ruz, et, çorba ve pilavdan oluşan yemeklerin bir günde çok sayıda aileye dağıtıldığını söyledi.
Hayırseverlerden gelen ayni yardımlarla günlük yemeklerin pişirildiğini ifade eden Ruz, ailelerin gururunu incitmemek için özellikle evlerine dağıtım yapıldığını kaydetti.
Kalendiya Tekkesi'nin yanı sıra Nablus kentinde, "Nablus Tekkesi", El-Halil kentindeki Hz. İbrahim Tekkesi de ramazan ayı boyunca muhtaçlara yemek dağıtıyor. - Ramallah