Okullarda Karne Heyecanı

Son Güncelleme:

Giresun'da okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 78 bin öğrenci, bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

Giresun'da okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 78 bin öğrenci, bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.


İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Gedikkaya Ortaokulu'ndaki karne programında yaptığı konuşmada, örgün eğitimde yaklaşık 72 bin öğrencinin, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim öğretim hizmeti aldığını söyledi.


Açık ortaokul ve açık lisede ise yaklaşık 6 bin öğrencinin olduğunu ifade eden Akkurt, şunları kaydetti:


"Yaklaşık 78 bin öğrencimiz ve 5 bin 440 öğretmenimizle birinci kanaat döneminde eğitim öğretimi birlikte geçirdik. Birinci kanaat döneminde çok şükür eğitim öğretim sistemini sıkıntı olmadan tamamladık. Günde yaklaşık 21 bin öğrencimizi de taşıyoruz. Bu eğitim öğretim hizmetlerinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize, memurlarımıza, kantincilerimize, servis şoförlerine ve anne babalara verdikleri desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA