Ouya İçin Geri Sayım Başladı
Android tabanlı oyun konsolu Ouya önümüzdeki hafta kullanıcılara sunulacak.
Emre Çetinkaya - - İlk başlarda bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıkan ve kısa sürede büyük ilgi gören Android tabanlı oyun konsolu Ouya için geri sayım sürüyor. Geçtiğimiz aylarda geliştiricilere sunulan Ouya önümüzdeki hafta da kullanıcılara sunulacak.
NVIDIA'nın düzenlediği GTC (GPU Technology Conference) etkinliğine katılan milyon dolarlık bir proje haline gelen Ouya'nın yaratıcılarından Julie Uhrman, Ouya'nın kullanılmaya hazır tüketici modelinin önümüzdeki hafta itibariyle satışına başlanacağını müjdeledi ve Ouya'nın özel bir geliştirici modelini sergiledi.
Ouya, Tegra 3 işlemcisi, 1GB RAM'i ve 8GB depolama gibi özelliklere sahip oyun konsolu üzerinde oyun ve uygulamaları çalıştırabiliyor. Android 4.0 işletim sistemi ile birlikte önümüzdeki hafta piyasaya sunulacak olan Ouya, Bluetooth 4.0, WiFi, HDMI, SD kart ve USB 2.0 özelliklerine sahip.
Android platformundaki oyunları, evlerdeki televizyonlara taşımayı hedefleyen proje 99 dolarlık fiyatı ile büyük ilgi görerek Kickstarter'da rekor kırmayı başarsa da aynı başarıyı piyasaya çıktıktan sonra da gösterip göstermeyeceği merak ediliyor.
Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com