Yatağan İşçilerine Özelleştirme İdaresi Önünde Müdahale

Son Güncelleme:

Ankara'da, Yatağan Termik Santrali'nin ve kömür işletmelerinin özelleştirilme çalışmalarını protesto eden gruba polis müdahale etti.

Ankara'da Yatağan'da bulunan Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı 10 Nisan'dan bu yana Ankara'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) önünde bekleyen işçilerin etrafında öğleden sonra ihale yapılacağı duyumu üzerine yoğun önlem alındı. Öğleden sonra işçilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi.

ATLI POLİSLER İLK KEZ GÖREV ALDI

Önlemler kapsamında atlı polislerde ilk kez görev aldı. Atlı polisleri karşılarında gören işçiler şaşırdı. Gergin ortam saatlerce sürdü. Öğleden sonra da işçilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında atlı polislerin de olması dikkat çekti.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde toplanan grup yapılan basın açıklamasın ardından bariyelerle yüklendi. Bunun üzerine polis ekipleri TOMA'lar ile tazyikli su ile gruba müdahale etti. Yapılan müdahale sırasında 8 kişi gözaltına alındı. Yaşanan gerginlik devam ediyor.


Kaynak: İHA