Payitaht Dizisinin Tahsin Paşa'sı Öğrencilerle Buluştu

Son Güncelleme:

Ünlü yazar ve Payitaht Abdülhamit dizisinin Tahsin Paşa'sı Bahadır Yenişehirlioğlu Bornova Kolejinin düzenlediği "Söyleşi ve İmza Günü"ne katıldı.

Yenişehirlioğlu son rol aldığı dizide bir dönemin yanlış bilinen tarihi perspektifini bugüne aktardıklarını belirtti.
"Payitaht Abdülhamit tarihe ışık tutuyor"7 Güzel Adam'da Sahaf İsmail Efendi, Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Saatçi Hüsnü ve Payitaht Abdülhamid'de Tahsin Paşa rolleri ile kamera karşına geçen Yenişehirlioğlu son rol aldığı dizide dönemin yanlış bilinen tarihi perspektifini bugüne aktardığını belirtti. Yenişehirlioğlu "Tarihimizi tam anlamıyla bilmiyoruz. Bu olaylar gerçek mi diye soranlar oluyor. Geçmişi tam anlamıyla tespit edemezsek geleceğimizi kucaklayamayız. Tarih vizyonu olmayan birinin vizyon sahibi olması çok zor. Dizimizi tarihe sadık kalarak çekiyoruz. Bazı sahneleri 7-8 defa çektiğimiz oluyor." diye konuştu.
"Ressam olmak isterdim"
Annesinin kendisinin ressam olmasına ve yurt dışına gitmesine sıcak bakmadığını ve hukuk eğitimi almasını istediğini anlatan Yenişehirlioğlu annesini kırmamak için bu mesleği tercih ettiğini söyledi. Yenişehirlioğlu 30 yıllık avukatlık çalışmalarından sonra sıkıldığını belirterek, yazarlığa başladığını ifade etti.
Bahadır Yenişehirlioğlu, programın sonunda kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bahadır Yenişehirlioğlu kimdir?
Bahadır Yenişehirlioğlu, 1962 yılında Akhisar'da doğmuştur. Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır. Dubai, Suriye, İtalya, İngiltere, Bosna Hersek, İsviçre, Fransa, Bahreyn, Fas, İran, Pakistan ,Ürdün, Suudi Arabistan gibi birçok ülkede toplumlar ve halklar üzerinde araştırmalarda bulunmuştur. Son Hasat, Beyaz Usta Siyah Çırak, Kara Güneş, Aşk Cephesi, Aşk Çölü, Kanaviçe ve Kerime adlı romanların yazarı; aynı zamanda Diriliş Posta gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 2016 yılında rol aldığı Sevda Kuşun Kanadında dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Bahadır Yenişehirlioğlu; TRT ekranlarında yayınlanan, başrolü Özlem Conker, Bülent İnal, Ezgi Eyüboğlu ve Akın Akınözü ile paylaştığı Payitaht Abdülhamid dizisinin kadrosunda yer almakta ve Tahsin Paşa karakterini canlandırmaktadır.

Kaynak: Bültenler