Sakarya'da 150 Yıllık Ev Restore Edilecek
Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki 150 yıllık tarihi Fenerli Ev restore edilecek.
Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki 150 yıllık tarihi Fenerli Ev restore edilecek.
Ulucami Mahallesi'nde bulunan ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından satın alınan 150 yıllık tarihi evin restorasyon çalışmalarına mayıs ayında başlanacağı belirtildi.
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi evleriyle öne çıkan Taraklı ilçesinde tarihe sahip çıkılması noktasında önemli bir adım daha atıldığını belirterek, Fenerli Ev'in restorasyonu için çalışmalara başlanacağını söyledi.
Fenerli Ev'in aslına uygun olarak restore edileceğine dikkati çeken Özkaraman, çalışmalara mayıs ayında başlanacağını kaydetti.
UluCami Mahallesi Muhtarı Sabahattin Erkara da evin özel mülkiyet olması ve ekonomik imkansızlıklar nedeniyle daha önce restore edilemediğini ifade ederek, çalışmalara başlanacak olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
- SAKARYA