Sebze fiyatları düştü, pazarda yoğunluk oluştu
Sebze fiyatları düştü, pazarda yoğunluk oluştu Sivas'ta Pazar tezgahlarına yansıyan indirim, hem alıcının hem de satıcının yüzünü güldürdü.
Sebze fiyatları düştü, pazarda yoğunluk oluştu
SİVAS - Sivas'ta Pazar tezgahlarına yansıyan indirim, hem alıcının hem de satıcının yüzünü güldürdü.
Son zamanlarda meyve ve sebze ürünlerine ki astronomik fiyat artışı nedeniyle pazarlar boşalmış, satışlar durma noktasına gelmişti. Son bir kaç gün içerisinde yaşanan hızlı düşüşle birlikte pazara olan talep arttı. Yaklaşık yüzde 50 indirimi gören vatandaşlar pazarda yoğunluk oluştururken bu durum esnafın yüzünü güldürdü.
"Kimi stok yapıyor kimi indirim maksadıyla çeşit çeşit hileler yapıyor"
Alışveriş yapmak için pazara gelen Ahmet Korkmaz, "Ben fiyatların yüksek olmasını hem yakıta bağlıyorum hem de insanların vicdansızlığına bağlıyorum. Fiyatlar yarı yarıya olmasa da yüzde 15 - yüzde 20 düştü ama halk olarak biraz daha dik durup fiyatları biraz daha düşüre biliriz. Kimi stok yapıyor kimi indirim maksadıyla çeşit çeşit hileler yapıyorlar. 4 market geziyorsun hiçbiri birbirini tutmuyor. Allah devlete, millete kolaylık versin" dedi.
"İşlerimiz gayet güzel"
20 senedir pazarcılık yapan Etem Çakır "Fiyatlar yüksekti insanlarında alım gücü yoktu bu yüzden satışlarımız baya düşüktü. Fiyatların düşmesi bizim için çok iyi. Bu düşüş pazarlarda oldu marketlerde bu kadar düşeceğini zannetmiyorum. 25 TL den 10 TL ye kadar düştü, yani yüzde 50 den fazla düştü. Bu düşüş bizim için çok iyi oldu kalabalıktan da belli oluyor, işlerimiz gayet güzel" diye konuştu.