Suç Örgütüne Polis Baskını
Suç örgütüne polis baskını Gözaltına alınan 15 zanlıdan 8'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiÇORUM - Çorum'da, suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında biri kadın 15 kişi gözaltına alındı.
Suç örgütüne polis baskını
Gözaltına alınan 15 zanlıdan 8'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
ÇORUM - Çorum'da, suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında biri kadın 15 kişi gözaltına alındı.
Çorum Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, il merkezinde bulunan bir dernek lokalinde kişilere kumar oynatarak haksız kazanç elde edildiği, nakliyecilik yapan bazı esnafı tehdit edilerek para alındığı, bazı iş yerlerine silahla zarar verildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Çorum İI Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından operasyon düzenlendi.
Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, silah ticareti yapmak, haksız kazanç sağlamak, yağma, silahlı tehdit ve 6136 sayılı yasaya muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, toplam 16 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilirken şüphelilerden 15'inin gözaltına aldı. Aynı soruşturma kapsamında 7 şüpheli ise polis tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ayrıca başka suçtan cezaevinde bulunan 3 şüphelinin de ifadesi alındı.
Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklanması istemiyle, 8'i ise adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle Çorum Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.