Sudan'da Akaryakıt Protestoları

Son Güncelleme:

Güvenlik güçleri, Umdurman'daki gösteride gerçek mermi ve gözyaşartıcı gaz kullandı

Sudan'da akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle Nil Nehri'nin batısında ve başkent Hartum'un karşı kıyısındaki Umdurman'da düzenlenen protestolar sırasında göstericileri dağıtmak için polis, gerçek mermi ve gözyaşartıcı gaz kullandı.


Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, göstericiler, Umdurman'daki Vednebavi Mahallesindeki ana caddeyi yaklaşık yarım saat trafiğe kapatarak hükümet aleyhine slogan attı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri ise göstericileri dağıtmak için gerçek mermi ve gözyaşartıcı gaz kullandı.


Gazdan etkilenen göstericilerin, olay yerinden ayrıldığı bildirildi.


Sudan hükümeti geçen pazar günü akaryakıttaki devlet sübvansiyonunun kaldırılmasını kararlaştırmış, bu adım başta Hartum olmak üzere ülke genelinde geniş çaplı protestolara yol açmıştı. Benzin ve gaz fiyatlarının iki katına çıkmasına yol açan kararın, Sudan'da özellikle yoksul kesim üzerinde olumsuz etkisi olduğu belirtiliyor. - Hartum

Kaynak: AA