Temizlik İşleri, 10 Ekim Dayanışması İçin Perde Diyor!

Son Güncelleme:

Taşra Kabare, Kasım'da galasını yaptıkları oyunları "Temizlik İşleri"ne 10 Aralık'ta Sahne Pulchérie'de devam ediyor.

Taşra Kabare'nin sahnelediği "Temizlik İşleri", 10 Aralık'ta 10 Ekim Dayanışması için perde diyor! Absürt bir kara komedi olan oyun, Cemal Toktaş, Nergis Öztürk, Yeliz Kuvancı, Genco Özak, Orhan Bıyıklı, Onur Dikmen ve Serpil Göral'ı aynı sahnede buluşturuyor.

Yarınki temsilinin tüm geliri 10 Ekim Dayanışması'nın Ankara katliamında yaralananların tedavisi için düzenlediği kampanyaya bağışlanacak olan oyun, bilinmeyen bir zaman ve bilinmeyen bir diyarda, çok ünlü bir şahsiyetin evinde geçiyor ve evin temizlikçisinin başına gelen tuhaf ve komik olayları konu alıyor. Toplumun iletişimsizliğe ve tahammülsüzlüğe sürüklenişini kendine has hicviyle eleştiren "Temizlik İşleri", gerçeküstü olay akışıyla absürt komediye bürünerek seyirciye çok eğlenecekleri dakikalar vadediyor.

Oyun, 10 Aralık Perşembe günü Sahne Pulchérie'de, 15 Aralık Salı günü ise Moda Sahnesi'nde izlenebilecek.

arabesk-pop-caz-alaturka bir yapılanma: Taşra Kabare

Oyuncu Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk'ün öncülüğünde kurulan Taşra Kabare, kökeni "geleneksel"e dayanan, içerisinde 'kara güldürü', 'absürt', 'epik' türlerini barındıran tiyatro oyunları, sinema filmleri, müzikli oyunlar, televizyon ve müzik projelerinin üretileceği ve geliştirileceği bir yapım merkezi. Kendini "arabesk-pop-caz-alaturka bir yapılanma" olarak tanımlayan merkez, kolektif bir yapıda, birlikte üretmeyi de ilkesi sayıyor.

Kaynak: Bültenler