Tunceli Belediyesi Karla Mücadeleye 260 Bin Lira Harcadı

Son Güncelleme:

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, il merkezi ve mahallelerinde karla mücadele çalışmalarına 260 bin lira harcama yapıldığın bildirdi.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, il merkezi ve mahallelerinde karla mücadele çalışmalarına 260 bin lira harcama yapıldığın bildirdi.


Şahin, yaptığı açıklamada, kar yağışının ardından il merkezinde kar kalınlığının bir metreye ulaştığını, kar temizleme çalışmasını 7 iş makinesi ve 30 personelle günde 21 saat çalışılarak yapıldığını belirtti. Şahin, şunları kaydetti:


"Kar temizleme çalışmaları kapsamında şehir merkezinde ana cadde, sokak ve kaldırımlarda biriken kar, iş makineleri ve personelin küreklerle küremesiyle belirli alanlarda toplanarak, kamyonlarla şehir dışına taşındı. Merkez köylerinden gelen talepler, belediye imkanları ölçüsünde karşılandı. Çatılardan sarkan kar ve buzların vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak için itfaiye ekipleri tarafından temizlendi. Bütün bu çalışmalar sonucunda karla mücadele çalışması belediyemize, 180 bin lira yakıt, 45 bin lira makine yedek parçası ve 35 bin lirası da personele ek mesai olmak üzere toplam 260 bin liraya mal oldu."


- TUNCELİ

Kaynak: AA