Türkiye'nin Renkleri Konak'ta Buluşuyor

Son Güncelleme:

Kars'tan bal, Eskişehir'den çibörek, Gaziantep'ten baklava, Aydın'dan incir gelecek; Türkiye'nin renkleri Konak'ta buluşacak.

Konak Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği hemşeri buluşmalarının üçüncüsü 16-17 Kasım tarihlerinde Kültürpark'ta gerçekleşecek. Türkiye'nin Renkleri etkinliğine bu kez Aydın, Eskişehir, Gaziantep, Kars illeri katılıyor.


Konak Belediyesi Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği, Ege Eskişehirliler Derneği, İzmir Gaziantepliler Derneği ve Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu'nun birlikte düzenlediği Türkiye'nin Renkleri- Konak Buluşması 3 etkinliği barışın, sevginin, hoşgörünün başkenti İzmir'den Türkiye'ye umut verecek. Bir arada ve birlikte yaşamanın en güzel örneğinin sergileneceği etkinlikte, 17 Kasım günü EGEKARSFED öncülüğünde 5000 kişilik aşure pişirilip dağıtılacak.


Yöresel ürün ve lezzetlerin tanıtılıp, tadılıp, satılacağı organizasyonda yöresel sanatçılar yöre türküleri ile müzik ziyafeti çekecek, kültürler kaynaşacak.


İki gün sürecek etkinliğe Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katkı koyuyor. Es Es Bandosu ve Mithat Körler de etkinliği renklendirecek sanatçılar arasında yer alıyor.


Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan "Çok mutluyuz. Türkiye'nin dört köşesini İzmir'de buluşturacağız. Hep birlikte, bir arada ve birbirimize güç vererek yaşadığımızın bilinciyle, 'Hepimiz İzmirliyiz, Ben İzmirim' diyeceğiz. Aydınlı, Eskişehirli, Gaziantepli, Karslı ama İzmirli tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Türkiye'nin renkleri Türkiye'nin gücüdür" dedi.


Türkiye'nin Renkleri etkinliğine önceki yıllarda Manisa, Konya, Erzurum, Şanlıurfa ve Sivas illeri katılmış, on bini aşan ziyaretçi rekoruyla hemşeriler buluşmuştu.


Türkiye'nin Renkleri 3 16-17 Kasım tarihlerinde Kültürpark- İzmir Fuar Alanı 2'No'lu holde gerçekleşecek. Saat 12.00'de başlayacak etkinlikler akşam 21.00 değin sürecek.

Kaynak: Bültenler