Uluslararası Yemek Festivali Kemalpaşa'da Başladı

Son Güncelleme:

Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 1'inci Uluslararası Yemek Festivali başladı.

Park Orman Kemalpaşa sosyal tesislerinde başlayan ve 2 gün sürecek olan 1'inci Uluslararası Yemek Festivali şenlik havasında başladı. Yemek yarışmasının kategoriler halinde yapılacağını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, festivale 20 ülkeden yarışmacı ve jüri üyelerinin katıldığını söyledi. Uğurlu, "Belediye olarak düzenlendiğimiz 1'inci Uluslararası Yemek Festivali'ni gerçekleştiriyoruz. İlçemize kazandırdığımız cazibe merkezlerinden biri olan Park Orman Kemalpaşa sosyal tesislerimizde 6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz festival ile ilçemizin ve ilimizin tanıtımına katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Festivalin içeriği ile ilgili bilgi veren Başkan Uğurlu, "Festival 20 ülkeden yarışmacı ve jüri üyesinin katılımı ile gerçekleşiyor. İçeriğinde yemek yarışmaları, Murat Kekilli ve Mehmet Nuri Çiçek konseri ve Kemalpaşa Sesi'ni arıyor adlı ses yarışmasının çeyrek finali gibi etkinlikler yer alıyor. Festival; lise, üniversite, şefler, engelliler ve yöresel yemekler olmak üzere 5 kategori de gerçekleşecek" dedi.

Festivalin yarın akşam saat 23.00'a kadar devam edeceğini vurgulayan Uğurlu, kapanışın Murat Kekilli konseri ile yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler