Uşak Kent Müzesi'ne Bağışlar Devam Ediyor
Uşak Belediyesinin kentin tarihini yaşatmak için açtığı Kent Tarihi Müzesi'nde, kentin geçmişini yaşatacak eşyaların kabulü devam ediyor.
Uşak Belediyesi kentin tarihini, kültürünü ve geçmişini yaşatmak için açtığı Kent Tarihi Müzesi bağışları kabul etmeye devam ediyor. Kısa sürede binlerce insanın ziyaret ettiği müzede kentin geçmişini yaşatacak eşyaların kabulü ise sürüyor. Müzenin geldiği noktadan memnun olan vatandaşlar evlerinde bulunan öneme sahip olan eşyaları müzeye getiriyor. Bu kapsamda son olarak bağışçı Süleyman Ata Uğuz evinde yıllarca sakladığı tarihi öneme sahip olan tabancalarını Belediye Başkanı Ali Erdoğan'a teslim etti. Bağışçıların duyarlılığı ile müzenin bir yere geldiğini kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, bu konuda devam eden hassasiyetin kendilerini mutlu ettiğini bildirdi. Vatandaşların müzenin açılması ile birlikte hala evlerindeki geçmişlerini müzeye getirerek sahip çıktıklarını ileten Erdoğan,"Müzemiz bizim hafıza merkezimiz olan önemli bir yerdir. Müzemizin kurulması ile birlikte geçmiş ile gelecek arasında bir bağ oluşmuştur. Bizde böylesine değerli olan müzemizi sahiplenmeye devam ediyoruz. Bizler kadar vatandaşlarımız da müzemize sahip çıkıyor. Bu durum bizleri mutlu ediyor" dedi. Müzenin kentteki büyük bir eksikliği giderdiğine işaret eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan yeni neslin müzedeki eserler sayesinde geçmişini unutmayacağını anlattı. Bağışçı vatandaşların bağışlarını kabul etmeye devam edeceklerini dile getiren Başkan Erdoğan,"Müzemiz bu hali ile gelen herkes tarafından ilgi görüyor ve sürekli övgü alıyor. Biz müzemizin daha iyi noktalara gelmesi için bağışları almaya devam edeceğiz. Bu sayede yeni nesle geçmişimizi daha iyi öğretmiş olacağız. Biz yeniden bağışçılarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.
Bağışçıların ilgisi mutluluk verici
Uşak Belediyesi'nin kentin geçmişini yaşatmak adına kurduğu Kent Tarihi Müzesi'ne ziyaretçilerin ilgisinin devam etmesinin kendileri için mutluluk verici olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan,"Belediyemiz kentin her anlamı ile gelişmesi adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kentin alt yapı ve üst yapısı ile birlikte tarihine ve kültürüne de sahip çıkan bir belediyemiz var. Bu nedenle kültürümüzü ve geçmişimize sahip çıkmak adına projelerimiz de sürüyor. Biz en önem verdiğimiz projelerin arasına Kent Tarihi Müzemizi almıştık. Müzemizin fonksiyonel olarak önemli bir yerde olacağını biliyorduk. Gelişen çağ ile birlikte geçmişimizin unutulmaması ve asırlarca sürdürülmesini arzu ediyorduk.Bunun için gerekli bütün eşya ve donelerin bir müzede birleştirilmesi bizler için daima öncelikli olmuştur. Bu düşünceler ile çıktığımız yolda ülke tarihinde ilk elektriğin kullanıldığı trafomuzu açarak hayata soktuk. Müzemizde tarihimiz ile ilgili bütün eşyaların yer alması adına özverili bir çalışama sergiledik. Ve istenilen düzeyde sürekli övgü alan, geçmişini asla unutturmayacak müzemizi kurduk. Müzemizin bu aşamada olmasında şüphesiz en büyük pay sahibi bağışçılarımız oldu. Onların duyarlılığı müzemizi vazgeçilmez bir alan haline getirdi. Şu an hala bağışçı ilgisi devam ediyor. Biz müzemize gelen bağışları kabul etmeye devamedeceğiz" dedi.