Yeni Su Depoları İnşaatı Devam Ediyor
SCADA Sistemli İçme Suyu Şebeke Hattı yapım işi ile birlikte 18 bin tonluk üç adet su deposu yapım çalışmaları devam ediyor.
Kilis Belediye Başkanı Av. M. Abdi Bulut yaptığı açıklamada Kilis kent merkezinde yapılacak olan yaklaşık 235 km lik Scada Sistemli İçme Suyu Şebeke Hattı çalışmaları şehrin üst bölgelerinde devam ediyor.Bununla birlikte Çengel su deposu yanına yapılan 5 bin tonluk su deposu inşaatı ve Resul Osman Dağı eteğine yapmış olduğumuz 3 bin tonluk su deposu tamamlanmış olup İçme suyu Arıtma Tesisi içerisine yapılan 10 bin tonluk su deposunun zemin betonu basılmış, yan duvarlarının betonlama çalışmaları da halen devam etmektedir.Yeni yapılan bu üç depo ile birlikte toplam 21.500 tonluk su kapasitesine sahip olacak bu da ilimizin kesintisiz 24 saatlik su ihtiyacını karşılayacaktır.
Ayrıca Yeniyapan ve Narlıca su isale hattının da yenileme çalışmalarının da 7 bin metrelik kısmı da tamamlanmıştır. dedi