Boğazdan geçen savaş gemilerinin aşırı hız yapması sonucu oluşan sert dalgalar bir kafeyi sular altında bıraktı - Son Dakika
3. Sayfa

Boğazdan geçen savaş gemilerinin aşırı hız yapması sonucu oluşan sert dalgalar bir kafeyi sular altında bıraktı

Boğazdan geçen savaş gemilerinin aşırı hız yapması sert dalgalara neden oldu. Üsküdar'da bulunan bir kafeyi su basarken balıkçılara ait olan ahşap iskele ise parçalandı. Dalgaların kafeyi vurduğu esnada kaçmaya başlayan vatandaşların o anları cep telefonu kamerasına kaydedildi. Yaşanan olaya ilişkin konuşan kafe işletmecisi İsmet Morgül, "Bu zamana kadar başımıza gelmeyen bir olay ile karşılaştık" dedi.

11.07.2021 15:03  Güncelleme: 15:07

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar Çengelköy Sahili'nde meydana gelen olayda, yabancı uyruklu savaş gemilerinin İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptığı esnada normal seyir hızının üstüne çıkması nedeniyle oluşan sert dalgalar sahil şeridindeki kafe ve balıkçı iskelesini vurdu.

MÜŞTERİLER SULAR İÇİNDE KALDI, İSKELELER PARÇALANDI

Şiddetli dalgaların vurduğu esnada kafe içerisinde oturan müşteriler bir anda sular içerisinde kalırken, balıkçı iskeleleri ise dalgaların şiddetine dayanamayarak parçalandı. Yaşanan o anlar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

"İSKELE DALGALARA DAYANAMADI, PARÇALANDI"

Yaşanan olaya ilişkin konuşan kafe işletmecisi İsmet Morgül, "Geçtiğimiz günlerde yabancı uyruklu savaş gemilerinin geçişi olmuştu. Bu zamana kadar başımıza gelmeyen bir olay ile karşılaştık. Gemilerin oluşturduğu dalgalar kıyıya vurdu. İçeride o esnada müşteriler de vardı. Peş peşe büyük dalgalar gelince herkes kaçmaya başladı. Normal hızlarının üzerinde hareket edince dalgalar sert vurdu. Ayrıca kayıkçıların iskele olarak kullandıkları alan da parçalandı" diye konuştu.

Boğazdan geçen savaş gemilerinin aşırı hız yapması sonucu oluşan sert dalgalar bir kafeyi sular altında bıraktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Boğazdan geçen savaş gemilerinin aşırı hız yapması sonucu oluşan sert dalgalar bir kafeyi sular altında bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement