Uyuşturucu baronu Villamar cezaevinde kayboldu! 3 bin kişi her yerde onu arıyor - Son Dakika
3.Sayfa

Uyuşturucu baronu Villamar cezaevinde kayboldu! 3 bin kişi her yerde onu arıyor

Ekvador'da 2011 yılında uyuşturucu kaçakçılığı, organize suç ve cinayet gibi suçlardan 34 yıl hapis cezasına çarptırılan Los Choneros çetesinin lideri "Fito" lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar tutuklu bulunduğu Guayaquil'deki cezaevinde kayıplara karıştı. Kaçtığı düşünülen Villamar'ın bulunması için 3 binden fazla kişinin katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

08.01.2024 13:20  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekvador'da Los Choneros çetesinin lideri "Fito" lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar, tutuklu bulunduğu Guayaquil'deki cezaevinde kayıplara karıştı. Güvenlik güçleri, kaçtığı düşünülen Villamar'ın bulunması için cezaevinde ve çevresinde geniş çaplı operasyon başlattı.

OPERASYONDA 3 BİNDEN FAZLA KİŞİ YER ALDI

Devlet Başkanlığı sözcüsü Roberto Izurieta yaptığı açıklamada, 3 binden fazla kişinin operasyonda yer aldığını belirterek, "Kolluk kuvvetlerinin cesareti ve kararlılığından dolayı minnettarız" dedi.

Uyuşturucu baronu Villamar cezaevinde kayboldu! 3 bin kişi her yerde onu arıyor

34 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Jose Adolfo Macias Villamar 2011 yılında uyuşturucu kaçakçılığı, organize suç ve cinayet gibi çeşitli suçlardan 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'ya yönelik suikastın şüphelisi olarak görülen Fito, Ağustos ayında büyük bir operasyonla yüksek güvenlikli La Roca cezaevine nakledilmişti. Örgüt lideri Eylül ayında mahkeme kararıyla Guayaquil'deki bölge hapishanesine geri gönderilmişti.

2021'DEN BU YANA 400'DEN FAZLA MAHKUM ÖLDÜ

Villamar'ın lideri olduğu Los Choneros çetesinin uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ve ülkedeki ana hapishaneleri kontrolünde tuttuğu biliniyor. Temmuz ayında Guayaquil şehrindeki ülkenin en büyük cezaevi Litoral'de mahkumlar arasında yaşanan kavganın ardından çıkan isyanda 31 kişi hayatını kaybetmişti. Ekvador'daki kalabalık cezaevlerinde rakip suç örgütleri arasında çıkan çatışmalarda, 2021'den bu yana 400'den fazla mahkum öldü.

Uyuşturucu baronu Villamar cezaevinde kayboldu! 3 bin kişi her yerde onu arıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Uyuşturucu baronu Villamar cezaevinde kayboldu! 3 bin kişi her yerde onu arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • salihb: 1 ay sonra İstanbul'da yakalanır 135 6 Yanıtla
    Arzum Baskara: Evet cunku ist’te hersey guzel. Basibosluk o kadar cok ki ne ararsan orda 50 3
  • Serkan Basar: şu an edirnede tava ciğeri yiyiyor ordan kaplıcalara geçecek 63 2 Yanıtla

Advertisement