Obezitenin Sağlık Üzerindeki Etkileri ve Tedavi Yöntemleri - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Obezitenin Sağlık Üzerindeki Etkileri ve Tedavi Yöntemleri

Obezitenin Sağlık Üzerindeki Etkileri ve Tedavi Yöntemleri

Günümüzün önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite, her üç kadından birini ve her dört erkekten birini etkilemektedir. Obezite, sadece giyim ve görüntü sorunu yaratmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık sorunlarına da yol açar. Obezite ile ilişkilendirilen otuz iki farklı sağlık sorunu bulunmaktadır. Bu nedenle obeziteden kurtulmak, bu sağlık sorunlarından kurtulmayı da içerir.

18.09.2023 15:35  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Obeziteye eşlik eden başlıca sağlık sorunları arasında koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon ve reflü özofajit bulunmaktadır. Ayrıca gonartroz, Lomber Herni ( bel fıtığı)gibisağlık sorunları da obeziteye eşlik edebilir.

Özellikle ergen kadınlarda görülen polikistik over sendromu gibi hastalıkların obezite ile ilişkilendirilmesi mümkündür. Bu tür hastalıklar hormonal dengesizliklere neden olabilir ve infertilite (kısırlık) gibi sorunlara yol açabilir. Obezite, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek uyku sorunlarına neden olabilir. Uyku apne sendromu, obezitenin en önemli nedenlerinden biridir ve genellikle obeziteye sahip olan kişilerde gece horlama şikayetleri görülür. Ancak kilo kaybedildiğinde, bu şikayetlerin çoğu kaybolur veya hafifler.

Obezitenin Sağlık Üzerindeki Etkileri ve Tedavi Yöntemleri

Özellikle eklem ağrıları nedeniyle ameliyat gereken kişiler, kilo verdiklerinde bu tür ameliyatlara ihtiyaç duyma ihtimalini azaltabilirler. Obezite, bazı ameliyatların gereksiz hale gelmesini sağlayabilir.

Bu nedenle obeziteden kurtulmak, sadece fiziksel görünümü değil, aynı zamanda genel sağlığı da iyileştirmeyi amaçlar. Biz, DOÇ. DR. İBRAHİM SAKÇAK KLİNİĞİ olarak hastalarımıza obezite sorunlarına çözümler sunuyoruz. Bu çözümler arasında tüp mide ameliyatı, mide bypass ameliyatları ve ameliyat dışı yöntemlerden mide balonu ve mide botoksu gibi seçenekler bulunmaktadır. Özellikle 15 kilogram fazla kiloya sahip olan kişilere mide botoksu, 25 kilogram fazlası olan kişilere mide balonu, 30 kilodan fazla fazla kiloya sahip olanlara ise tüp mide ve mide bypass ameliyatlarını önermekteyiz.

Son Dakika Advertorial Sondakika Obezitenin Sağlık Üzerindeki Etkileri ve Tedavi Yöntemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement