2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları - Son Dakika
Advertorial

2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları

2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları

Yeryüzünün bilinen en iyi basketbol oyuncusu ve atlet olan Michael Jordan'ı temsil eden, onunla anılan Jordan sneakerların tarihçesi de, çıkışı da oldukça ilgi çekici.

02.07.2020 14:45  Güncelleme: 15:03
İlandır
2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları

Michael Jordan bir diğer adıyla Air Jordan

Ömrüne ve kariyerine sayısız başarı eklemiş olan efsane isim defalarca en iyi basketbolcu, en iyi atlet seçildi ve bunlarla birlikte beyzbolu dababasına vefa borcu olarak kariyerine ekledi. En zorlu maçlarda yaptığı çıkışlarla, hasta yatağından çıkıp maçı kazandırmasıyla, saha içindeki hırsıyla ve trash talklarıyla hayranlarını her seferinde kendine bağlayan Michael Jordan aldığı tüm ünvanları bileğinin ve yüreğinin hakkıyla elde etti ve her zaman mütevazi kalmayı başardı.

2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları

Saha içindeki performansıyla ve mütevazi kimliğiyle binlerce lakaba sahip olan Michael Jordan "Basketbolun İsası"ve "Majesteleri" diye anılıyor. Ona "His Airness" ve "Air Jordan" lakabını ise faul çizgisinden potaya smaç atması getiriyor.

En iyi oyuncular onu hayranlıkla izler, methederken o ise şöyle diyordu:

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla şut kaçırdım. Neredeyse 300 maç kaybettim, 26 kere maçı kazandırmak için son şut bana verildi ve kaçırdım! Hayatımda tekrar, tekrar ve tekrar başarısız oldum… Ve işte bu yüzden başardım"

Kayıplarına aldanmadan her zaman başarının peşinde olan Michael Jordan kariyeri boyunca sayısız başarıya imza attı. Birçok sporcuya ilham oldu ve günümüz sokak modasına da adını alansneakerlar ile damga vurmaya devam ediyor.

2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları

Air Jordan: Majestelerinin Yere Basan İmzası

All- Star'ın düzenlediği slum dunk yarışmasından faul çizgisinden potaya smaç yaparak şaşkınlıktan nabızları durduran Michael Jordan Air Jordan lakabını almıştı.

Majesteleri, söz konusu olan şey kazanmak olunca, yer çekimini de rakibi olarak görüyordu.

Lakabıyla aynı ismi taşıyan Nike'ın üreticisi ve tasarımcısı olduğu Air ise onun vazgeçmeyen karakterinin bir parçası.

1970'li yıllarda çaylaklığın ilk dönemini yaşayan Michael gibi başka bir çaylak da Nike'ın kendisidir.

Hali hazırda sporun içinde olan Phil Knight ve Bill Bowerman girişimi olan Nike defalarca tasarladı, defalarca denedi ve vazgeçmedi. Henüz ilk yıllarında olan ama tasarımlarıyla kendini ispatlamış olan Nike'ın kapısını aynı yıllarda Nike Air teknolojisinin ilk tasarımcısı olan Frank Rudy çaldı.

50'li yaşlarında olan Frank Rudy eski bir uçak mühendisi ve tasarımcısıdır. Diğer markalar tarafından defalarca reddedilen ve anlaştığı markalar tarafından sıfır noktasına çekilen Rudy son tasarımı Air'i Nike'ın kurucusu olan Phil Knight'a tanıtır.

Yetersiz bulduğu tasarımda iyileştirmeler yapan Knight yer sarsıntısını büyük ölçüde azaltan sneakerı piyasaya sürer.

Extra rahatlığı ve spor oyunlarına müsait olmasıyla dikkat çeken Air serisi dayanıksızlığına rağmen profesyonel oyuncuların vazgeçilmezi haline geldi.

Sonraki yıllarda dayanıklı hale getirilen bu seri tanıtıldı. Yıllar sonra Michael Jordan ile anlaşan Nike, Jordan'ın lakabını tasarım ismi olarak alan seri "Air Jordan basketbol ayakkabıları" ile Michael Jordan'ın sayısız başarısına eşlik etti.

Tarzıyla İlham Oldu

Air Jordan sneakerları çıkış gününden bu yana birçok snekera da ilham oldu. Cool görüntüsü, ayağı tam anlamıyla kavrayan formu, basınç ve sarsıntıyı önleyen tabanıyla yeni snekarların da örnek aldığı tasarımlar gerçekleştirdi.

Sneaker aleminde oyunu baştan yazan Air Jordan serileri modası geçmeyen ikonik ürünlerine her yıl yenisini ekledi.

2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları

2020 yılının öne çıkan Air Jordan sneakerları

Sokakta ve oyunda göz alıcı tasarımlarıyla öne çıkan Air Jordan sneakarları 2020 yılında da birçok formu kullanıyor. Mid modelleriyle ön plana çıkan marka klasik formları kullanırken yenilikçi, cesur ve ikonik stilden taviz vermiyor.

Air Jordan 4 Retro –Red Metallic

2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları

Henüz amblemi görmeden "Bur bir Air Jordan" diyebileceğiniz bir sneaker olan 4 Retro- Red Metallicbeyaz zeminde kırmızı metal süslemelerle bakışları üzerine çekiyor.

Tonlamalarında Air Jordan 1 serisinden ilham alan bu sneaker zamansız tasarımların bir yenisi.

Air Jordan 5 Retro- Fire RED

2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları

Michael Jordan'ın 69 sayı yaparak dudaklarda uçuklar çıkardığı 1990 Chicago— Cleveland maçında giydiği Air Jordan tasarımı baştan yaratılarak 2020 yılında tekrar piyasaya sürüldü.

Efsane ismi sıkı takipçilerinin dolabına lansman itibariyle giren Air Jordan 5 Retro modern, klasik ve cool tasarımının yanı sıra materyal kullanımı ve kullanışlı formu ile de öne çıkıyor.

Ayağın ve taban ve topuk bölgesine yerleştirilen kapsüllerle hem rahatlığı hem de dengeyi sağlayan 5 Retro- Fire Red'in üst kısmında ise deri ve dayanıklı file kullanılmıştır.

Jordan Airmax 200 "PSG"

2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları

Paris Saint –Germain işbirliği ile tasarlanan Airmax 200 "PSG" Fransız ghetto stilini yansıtırken Fransız bayrağına da gönderme yapıyor. Nike'ın Air Max serisinden ilham alan seri aynı zamanda Jordan ve Paris Saint Germain tasarımlarının yenilikçi formlarından biri. Farklı Materyalleri bir arada kullanarak hem estetik bir görüntü yakalanırken hem de kullanışlılık sağlayan Jordan Airmax 200 "PSG" renklerinin yanı sıra yarı saydam ayak pencereleri ile de dikkat çekiyor.

Son Dakika Advertorial 2020 Sokak Modasında Tarihi Bir İmza: Air Jordan Sneakerları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement