Ben Aldırma Estetiği - Son Dakika
Advertorial

Ben Aldırma Estetiği

Ben Aldırma Estetiği

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ben aldırma estetiği hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

21.01.2020 10:32  Güncelleme: 10:33
İlandır

Herkesin cildinde ben bulunur. Bazıları doğuştandır, bazıları ileriki yıllarda ortaya çıkar. Çoğu zaman, görmezden gelinir, çünkü sorun çıkarmazlar. Yüz bölgesinde olduğu zaman sıkıntı verirler, özellikle de benler büyük veya çıkıntılı olduklarında, çünkü yüze bakılır bakılmaz dikkati kendilerine çekerler.

Ben neden oluşur?

Bir kişinin sahip olduğu ben sayısını genetik yapısı belirler. 100'den fazla ben içeren ciltlerde "cilt kanseri" gelişme riski artar. Güneş maruziyeti benlerin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak bu benlerin ileriki dönemlerde görünme eğilimi vardır. Bu nedenle güneşe maruz kalmadan önce güneş koruyucu uygulamak önemlidir.

Ben aldırılabilir mi?

Yüzde ya da vücudun görünür bir yerinde kişiyi rahatsız eden bir ben varsa, bunu aldırabilir. Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans ablasyonla ya da cerrahi kesi ile çıkarılabilir. Bazı benler lazerle de çıkarılabilir, ancak genellikle bir seanstan daha fazla işlem yapmak gerekebilir. Ben alma işlemi 5 ila 10 dakika arasında sürer ve tek ziyarette yapılabilir. Doğru teşhis konulması için bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir. Bu kontrolün ardından cerrah benin hangi teknik ile alınması gerektiğine karar verir. Genel olarak, benler kişiyi rahatsız ediyorsa, estetik olmayan bir görünüme sahipse veya ilt kanseri riski varsa alınabilir.

Benler hangi durumda tehlikeli olabilir?

Cilt kanseri riski taşıyan benler genellikle boyut ve renk açısından değişim gösterir. Sahip olduğunuz tüm benleri izlemek için aşağıdaki maddeleri takip etmeniz çok önemlidir. Simetrik olmayan, sınırları tam olarak belirgin olamayan, kısa süre önce koyulaşan, çapı 0,5 cm'den büyük veya hızla büyüyen ve üst yüzeyi kabararak yükselmiş olan benler alınabilir. Benlerden birinde ya da birkaçında bu tür belirtileri fark edilirse, derhal bir cilt doktoruna başvurulması gereklidir.

Ben aldırırken acı hissedilir mi?

Operasyondan önce lokal anestezi uygulandığı için herhangi bir şekilde ağrı hissedilmez. Lazer destekli uygulamalar ile benin alınması durumunda ise tedavi öncesi benin bulunduğu bölgeye uyuşturucu bir krem ??uygulanır.

Ben aldırma operasyonundan sonra iz kalır mı?

Ben aldırma estetiğinde, benin derinliğine ve kullanılan tekniğin türüne bağlı olarak, hafif bir yara izi oluşabilir. Benin derinliği çok fazla ise iz bırakmamak izin tedavi 6 ya da 8 hafta aralıklar ile 2 ya da 3 seans şeklinde uygulanabilir. Cerrahi operasyonla ise bir defada alınır. İz kalmaması için estetik dikiş uygulanır.

Prosedürden sonra ne olur?

Benin alındığı alanın üzerinde hafif bir kabuk oluşabilir. Endişelenmeye hiç gerek yoktur. 1 ya da 2 hafta içinde bu kabuk düşer ve altından yeni cilt ortaya çıkar. Kabuğun kendiliğinden düşmesini beklemeniz çok önemlidir. Ben çok büyük ve dikiş atılması zorunluysa, 2 hafta içinde dikişlerin çıkartılması için tekrar ziyaret edilmesi gerekebilir.

Herhangi bir komplikasyonu var mı?

Ben aldırma oldukça güvenli bir işlemdir. Bazen, işlem sırasında hafif kanama olabilir, ancak kolayca durdurulabilir. Benin alındığı bölgede birkaç gün içinde kaybolacak hafif bir kızarıklık ya da kaşıntı hissi yaşayabilirsiniz. Enfeksiyon görünme riski oldukça düşüktür.

Son Dakika Advertorial Ben Aldırma Estetiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement