Stresten Kurtulmak İçin Hangi Gıdalar Tüketilmeli? - Son Dakika
Advertorial

Stresten Kurtulmak İçin Hangi Gıdalar Tüketilmeli?

Stresten Kurtulmak İçin Hangi Gıdalar Tüketilmeli?

Stres insan hayatında önemli bir rol oynuyor. Hemen hemen herkes gün içinde stresli bir şekilde çalışıyor, evlerine giderken dahi stres yaşayabiliyor. Durum böyle olunca pek çok insan ilaç tedavisi yerine doğal şekilde stresten uzak durma çabasına giriyor.

21.10.2021 16:06  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Stresi ortadan kaldırmak için tüketilmesi gereken gıdalar arasında bilinen pek çok gıda var. Ancak çoğu defa bu gıdaların strese iyi geldikleri pek ön plana çıkmıyor.

Gün içinde tüketilen ve stresi ortadan kaldırmak için tüketilmesi gereken gıdalar arasında adaçayı bulunuyor. Özellikle sinir bozukluğu, depresyon da bu çayı tüketenlerin kurtulacakları rahatsızlıklar arasında. Yatmadan önce bir bardak adaçayı tüketmek etkisini hem rahat bir uyku hem de ertesi gün stressiz bir gün yaşamak olarak göstermekte.

Avokado meyvesinin çok sık evlere girdiğini söylemek doğru olmaz. Ancak stresle başa çıkmakta zorlanıyorsanız kesinlikle tüketmeniz gerekiyor. Aynı zamanda kendinizi bitkin hissettiğiniz zamanlarda da tüketerek enerjinizin yerine gelmesini sağlayabilirsiniz. Günde sadece 1 tane avokado yemek genel anlamda sağlığınızı da korumanıza yardımcı olacaktır.

Meyvelerden bahsetmişken muzun da stres üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söylemek gerekiyor. Muzun serotonin hormonu tetiklediği uzmanlar tarafından yıllar önce yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştı. Tıpkı avokadoda olduğu gibi gün içinde zinde kalmanızı sağlayacaktır.

Kabak çekirdeği tüketimi genellikle çerez sınıfında olmasından dolayıdır. Ancak pek çok derde deva olan bu çekirden en başta stres ve panik halinden kurtulmanıza yardımcı oluyor. Sadece stresli ve gerilim duyduğunuz anlarda yiyeceğiniz bir kase kabak çekirdeği sizi kısa bir süre içerisinde sakinleştirecektir. En büyük etkisi sinirleri yatıştırmak olarak bilinir.

Çok fazla tüketimi zararlı olsa da sadece stresli zamanlarda ve aşırıya kaçmadan tüketildiğinde son derece yararlı olan bir başka gıda da bitter çikolatadır. Moraliniz bozuksa bir kaç adet atıştırmanız kısa sürede sizi mutlu edecektir. Çikolatının mutluluk verdiği yine uzmanlar tarafından uzun zaman önce kanıtlanmıştır.

Son Dakika Advertorial Stresten Kurtulmak İçin Hangi Gıdalar Tüketilmeli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement