Lys Tercih Soruları, Bu Webinar ile Yanıt Bulacak - Son Dakika
Basın Bültenleri

Lys Tercih Soruları, Bu Webinar ile Yanıt Bulacak

Lys Tercih Soruları, Bu Webinar ile Yanıt Bulacak

Kısa bir süre önce Webinar Eğitimlerini başlatan DBE, 9 Temmuz 2014 tarihinde düzenleyeceği Webinar ile öğrencilerin kariyer tercihlerinde sağlıklı karar verebilmeleri için yetenekleri, kişilik özellikleri ve mesleki ilgilerinin farkına varmalarına yardımcı olacak.

09.07.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kısa bir süre önce Webinar Eğitimlerini başlatan DBE, 9 Temmuz 2014 tarihinde düzenleyeceği Webinar ile öğrencilerin kariyer tercihlerinde sağlıklı karar verebilmeleri için yetenekleri, kişilik özellikleri ve mesleki ilgilerinin farkına varmalarına yardımcı olacak.

Düzenlediği eğitim ve seminerlerle şimdiye kadar binlerce insana ulaşan DBE (Davranış Bilimleri Enstitüsü), eğitimlerini daha geniş bir tabana yaymak amacıyla başlattığı Webinar'lara devam ediyor.

Bu amaçla, ikinci Webinar programını 9 Temmuz 2014 çarşamba günü düzenleyecek. DBE'nin bu seferki online eğitiminin konu başlığı; "LYS Sonrası Çoktan Seçmeli Kariyer Karmaşası olacak".

Başlayan tercih döneminde, üniversite adaylarının mesleki ilgi alanları hakkında daha sağlıklı karar verebilmesi için önerilerde bulunulacak 90 dakikalık eğitim, DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden Klinik Psikolog Gülşah Ergin tarafından verilecek. DBE'nin online platform üzerinden düzenleyeceği eğitim 12.30'da başlayacak. 90 dakikalık eğitimin 60 dakikası Soru-Cevap bölümünden oluşacak.

Eğitim neleri kapsıyor?

Bu sene 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılan üniversite tercihleri, pek çok öğrenci için önemli bir stres kaynağı oluşturuyor. Sırf moda olduğu için ya da aile baskısı nedeniyle kendisine uygun olmayan bölüm tercihinde bulunan gençler ileride iş yaşamında hayal kırıklıkları yaşayarak mutsuz birer çalışana dönüşebiliyor.

LYS Sonrası Çoktan Seçmeli Kariyer Karmaşası? Webinarı ile gençlerin potansiyellerinin farkına varmasına yardımcı olmaya çalışacaklarını anlatan Klinik Psikolog Gülşah Ergin; "Bu eğitim ile öğrencilerin kariyer tercihlerinde sağlıklı karar verebilmeleri için yetenekleri, kişilik özellikleri ve mesleki ilgilerinin farkına varmalarını amaçlıyoruz" dedi.

DBE (Davranış Bilimleri Enstitüsü), geliştirdiği Kariyer Gelişim Projesi ile gençlere kariyerlerini belirlemede yol gösterici çalışmalar yapıyor. DBE tarafından geliştirilen ve sekiz farklı aşamadan oluşan Kariyer Gelişim Projesi, diğer adıyla Mesleki Yönlendirme Projesi, gençlere uygulanan özel test ve envanterler ile onların yetenekleri, kişilik özellikleri ve mesleki ilgilerinin farkına varmasını amaçlıyor. Kariyer Gelişim Projesi kapsamında 11 - 22 yaş arası gençlere 16PF KİM Kişilik ve Mesleğe Yönlendirme Envanteri, 18 yaş ve üzeri içinse 16 PF Kişilik Envanteri uygulayan DBE, gençlerin özellikle tercih dönemlerinde gerçekçi hedef oluşturmasına yardımcı oluyor.

DBE Webinar Eğitimine katılım nasıl olacak?

İnternet üzerinden yapılan DBE Webinar Eğitimleri, kalabalık bir grubun, online bir platform üzerinde interaktif etkileşimini mümkün kılıyor. DBE'nin 9 Temmuzda düzenleyeceği ve en fazla 100 kişilik gruplar ile yapılacak eğitime katılmak için önceden kayıt yaptırılması gerekiyor.

Kayıt için www.dbe.com.tr/tr-TR/Content/DBE_Egitimleri/DBE_Webinar.aspx adresinde hesap açıp, istenilen programın seçilmesi gerekiyor.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, uzmanları ve uzmanlık konuları hakkında bilgi almak için:

www.dbe.com.tr www.dbe-online.com.tr adresleri ziyaret edilebilir.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü'nü sosyal medyadan izlemek için:

http://www.linkedin.com/in/DavranisBilimleriEnstitusu

http://www.facebook.com/DavranisBilimleriEnstitusu

https://twitter.com/DBEdbe

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Lys Tercih Soruları, Bu Webinar ile Yanıt Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement