ABD'nin Texas eyaletindeki kimya fabrikasında patlama ve yangın - Son Dakika
Dünya

ABD'nin Texas eyaletindeki kimya fabrikasında patlama ve yangın

ABD\'nin Texas eyaletindeki kimya fabrikasında patlama ve yangın

ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Shepherd kentindeki Sound Resource Solutions adlı kimya fabrikasında meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı. Patlama ve yangın nedeniyle 1 kişi yaralandı. Fabrikadan yükselen dumanlar kilometrelerce öteden görüldü. Fabrikanın tutkal ve boya sökücü solventler ürettiği belirtildi. Yangın nedeniyle yakındaki bir okul tahliye edildi ve otoyol trafiğe kapatıldı. Bölge halkına evlerinde kalmaları ve önlemler almaları çağrısı yapıldı. Polk ilçesi Acil Durum Yönetim Ofisi, fabrikadaki kimyasalların kanserojen olduğunu ve sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti.

08.11.2023 21:32  Güncelleme: 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- ABD'de kimya fabrikasında korkutan yangın: 1 yaralı

TEXAS - ABD'nin Texas eyaletindeki bir kimya fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Yangında 1 kişi yaralandı.

ABD'nin Texas eyaletinde yer alan Shepherd kentinde bulunan Sound Resource Solutions adlı kimya fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıkarken, fabrikadan yükselen dumanlar kilometrelerce öteden görüldü. San Jacinto İlçesi Acil Durum Yönetimi Ofisi tarafından yapılan açıklamada, fabrikanın tutkal ve boya sökücü solventler ürettiği belirtildi.

Sound Resource Solutions tarafından yapılan açıklamada, patlamada 1 çalışanın yaralandığını belirterek, "İlk müdahale ekipleri harika bir iş çıkardı. Çok dikkatli davrandılar. Herkesin güvende olduğundan emin oldular" dedi.

Yangın nedeniyle fabrika yakınındaki bir okul tahliye edilirken, 59 numaralı otoyol trafiğe kapatıldı. Bölge halkına evlerinde kalmaları çağrısında bulunularak, klimalarını, camlarını ve kapılarını kapatmaları istendi.

Polk ilçesi Acil Durum Yönetim Ofisi ise, "Şu anda havadaki kimyasalın etkileri bilinmiyor" ifadelerini kullanarak, fabrikadaki kimyasalların kanserojen olduğunu ve göz, cilt ve solunum yolu hastalıklarına neden olabileceğini belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD'nin Texas eyaletindeki kimya fabrikasında patlama ve yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement