Başbakan Taçi, Dışişleri Bakanı Bıldt ile Görüştü - Son Dakika
Dünya

Başbakan Taçi, Dışişleri Bakanı Bıldt ile Görüştü

Başbakan Taçi, Dışişleri Bakanı Bıldt ile Görüştü

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Stockholm'de İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile bir araya geldi.

02.10.2012 00:22

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Stockholm'de İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile bir araya geldi.

İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt'in daveti üzerine bu ülkeye ziyaret düzenleyen Kosova Başbakanı Haşim Taçi, başkent Stockholm'de Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile görüştü. İkili, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Taçi'yi İsveç'te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, "Kosova'yla uzun zamandır süren bir ilişkimiz var. Birbirimizi yaklaşık 13 senedir tanıyoruz. Birçok farklı durumda bir araya geldik. Ancak Kosova Başbakanı'yla birlikte Dışişleri Bakanı ve AB Bütünleşme Bakanı'nı ilk defa İsviçre'yi resmi ziyaretlerinde ağırlıyoruz" dedi.

Bildt, Kosova'nın, İsveç'in de yardımıyla yıllar içerisinde büyük gelişme kaydettiğinden bahsederek, "Yapılması gereken çok şey var ve birçok konuda yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Kosova'nın haricinde ayrıca bütün Balkan bölgesinde incelemelerde bulunduklarını söyleyerek, "İsveç, bölgedeki bütün ülkelerin AB bütünleşmesi sürecinde en pozitif düşünen ülkelerden birisi. Hepsi her yıl koşullara ve kendi performanslarına göre adım atıyorlar. Avrupa Komisyonu'nun 10 Ekim'de sunacağı raporun, Kosova'nın bütünleşmeye giden yolunu döşemesini ümit ediyoruz" dedi.

BAŞBAKAN TAÇİ

Dışişleri Bakanı'na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Taçi, "Bugün burada kendimi evimde gibi hissediyorum çünkü İsveç, Kosova'da 1998 ve 1999 yıllarında yapılan savaşta binlerce Kosovalı'nın evi oldu. İsveç, insan haklarının ve demokrasinin kuvvetli bir destekçisidir" dedi.

"İsveç, Kosova'ya, özgürlüğe giden adımlarında yardımcı olmuştur ve bugün de AB'ye giden yolda yardımcı olmaktadır" diye devam eden Taçi, "Kosova bugün özgür bir ülkedir ve yalnızca bir hedefi vardır. Bu hedef, AB ailesinin bir üyesi olmaktır çünkü eşit değerleri paylaşıyoruz. Bize verilen bütün görevleri yapacağız. Yozlaşma ve organize suçlarla savaşacağız. Ayrıca Sırbistan ile de olumlu diyaloglarda bulunacağız. Diyalog kurmak, ilişkileri düzeltmek ve AB ve NATO üyeliğimize giden yolda ilerleyebilmek için var olan tek çözümdür. Bu konuda kendimizi adadık ve bu süreçte İsveç'in yardımlarını almaktan büyük minnet duyuyoruz" ifadelerini kullandı. - STOCKHOLM

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Başbakan Taçi, Dışişleri Bakanı Bıldt ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement