Başkonsolos Basa'dan Merkez Camisi'ne Moral Ziyareti - Son Dakika
Dünya

Başkonsolos Basa'dan Merkez Camisi'ne Moral Ziyareti

Başkonsolos Basa\'dan Merkez Camisi\'ne Moral Ziyareti

Çirkin saldırıyı haber aldığından bu yana cami yönetimiyle irtibatta olan Başkonsolos Mustafa Kemal Basa, cami derneğinin başkan yardımcıları Fatma Günel ve Yasin Ersoy, Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Gergin, YKÜ Şaban Delibaş ve Ramazan Karakuş'dan bilgi aldı.

20.09.2016 13:21

Çirkin saldırıyı haber aldığından bu yana cami yönetimiyle irtibatta olan Başkonsolos Mustafa Kemal Basa, cami derneğinin başkan yardımcıları Fatma Günel ve Yasin Ersoy, Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Gergin, YKÜ Şaban Delibaş ve Ramazan Karakuş'dan bilgi aldı. Olayı ilk gören Essen Merkez Camisi din görevlisi Ekrem Yavuz da cep telefonuyla kaydettiği görüntüleri Başkonsolos Basa'ya gösterdi.

PANİĞE KAPILMAYIN

Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkonsolos Mustafa Kemal Basa, şunları söyledi: "Cami binamıza yapılan bu saldırının, ırkçı motifli ve siyasi görünümlü bir eylem olduğu anlaşılıyor. Olay, başından beri polise intikal etmiş durumda. Alman güvenlik makamlarının olayı gerektiği şekilde soruşturmalarını umuyor ve bekliyoruz. Tabi ki Alman dostlarımızla temasımız sürecektir, olayın takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın benzer olaylarla karşılaşması halinde, herhangi bir paniğe kapılmamalarını, ivedilikle başkonsolosluğumuza bilgi vermelerini rica ediyoruz. Tepkimiz var ise bunu da hukuk çerçevesinde, demokratik yöntemlerle göstermeleri gerekmektedir. Biz, başkonsolosluk olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız."

HEMEN POLİSE HABER VERİLDİ

Derneğin 2007 yılından beri inşası devam eden yeni binaya cuma günü kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından domuz kafası asılması, başta cami cemaati olmak üzere Essen şehrinde yaşayan Müslümanları tedirgin etmişti. Caminin avlu girişinde bulunan kapıya asılan domuz kafası, dernek yöneticileri tarafından polise haber verilmesinin ardından asıldığı yerden kaldırılmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Başkonsolos Basa'dan Merkez Camisi'ne Moral Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement