Benin'de kaçak akaryakıt deposunda çıkan yangında 35 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı - Son Dakika
Dünya

Benin'de kaçak akaryakıt deposunda çıkan yangında 35 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı

Benin\'de kaçak akaryakıt deposunda çıkan yangında 35 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı

Benin'in Nijerya sınırında yer alan Seme-Krake kentinde kaçak işletilen akaryakıt deposunda çıkan yangında en az 35 kişi hayatını kaybetti. Olayda ayrıca 20 kişi yaralandı ve birçok araç ile motosiklet de zarar gördü.

24.09.2023 02:03  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Benin'in Nijerya sınırında yer alan Seme-Krake kentinde kaçak işletilen akaryakıt deposunda çıkan yangında en az 35 kişi hayatını kaybetti. Olayda 20 kişi yaralandı ve birçok araç ile motosiklet de zarar gördü. Nijerya'da akaryakıt kaçakçılığının yaygın olduğu biliniyor.

EN AZ 35 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yerel basında çıkan haberlere göre, Benin'in Nijerya sınırında yer alan Seme-Krake kentinde kaçak işletilen akaryakıt deposunda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Olayda ilk belirlemelere göre, en az 35 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı ve çok sayıda araç ile motosiklet de kül oldu.

Benin'de kaçak akaryakıt deposunda yangın! En az 35 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Dükkanın, işlek bir pazar yeri yakınında yer alması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Afrika'nın petrol ve gaz zengini ülkesi Nijerya'da sınır hattı boyunca akaryakıt kaçakçılığının son derece yaygın olduğu biliniyor.

GÜNDE YAKLAŞIK 437 BİN VARİL PETROL ÇALINIYOR

Nijerya hükümetinin 2022 verilerine göre, karada ve denizdeki boru hatlarından günde yaklaşık 437 bin varil petrol çalınıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Benin'de kaçak akaryakıt deposunda çıkan yangında 35 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement