Dünya Sağlık Örgütü, aşı sertifikasına karşı çıktı - Son Dakika
Dünya

Dünya Sağlık Örgütü, aşı sertifikasına karşı çıktı

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi, uluslararası seyahatin bir koşulu olarak aşı sertifikasının gerekliliğine karşı olduğunu açıkladı.

19.04.2021 18:48  Güncelleme: 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi'nde bağımsız uzmanlar, uluslararası seyahati kolaylaştırmayı hedefleyen aşı sertifikasının gerekliliğine karşı olduğunu açıkladı.

Bağımsız uzmanlar, Kovid-19'a karşı aşılamanın, insanların virüsü bulaştırma kabiliyetini ve küresel aşı dağıtımındaki kalıcı eşitsizliği azaltıp azaltmadığına dair sınırlı kanıt olduğunu açıkladı. Uzmanlar, devletlerin aşı kanıtı talep etmesinin eşitsizlikleri derinleştirdiğini kabul etmeleri gerektiğini belirtti.

AŞI SERTİFİKASI NEDİR?

Aşı sertifikası, kişilerin Kovid-19 aşısı olup olmadığını, olduysa nerede ve hangi aşıyı olduğunu, hastalığı geçirenlerin iyileştiğini ve antikor seviyesine dair belgeyi ve Kovid-19 testi veya hızlı antijen test sonucunu içerecek.

Dünya Sağlık Örgütü, aşı sertifikasına karşı çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dünya Sağlık Örgütü, aşı sertifikasına karşı çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Tan gürkan: Zengin halk aşı buldu fakirler ezildi adalet bu değil 10 1 Yanıtla
    Sen nerede yaşıyorsun?: Turkiye'de zenginler parasıyla dahi aşı olamıyor. Yalnızca yaş ve meslek kriterleri var. 0 0
  • Dsö ne işe yarıyor: Dsö bu işin neresinde acaba! Trump boşuna demiyordu dsö de bu işşn içinde, arpasını kesicem diye. Sertifikaya neden karşı acaba! Virüs kontrol altına alınmasın diyemi. Gelişmeyen fakir ülkeler tatil yapmıyor zaten. Ekmek bulamıyor ne tatili. Sertifika güzel uygulama bence. Tabi sahtesini basmaya başlarlar bu işin. 1 2 Yanıtla
  • .: Zaten gezmiyorki parası olmayan.ülkelerin belge istwmesi normal.güvenlik açısından düşünmek lazım aşı belgesi mantıklı. 0 2 Yanıtla
  • VANLI: NELER DÖNÜYOR?? 0 0 Yanıtla

Advertisement