6 Temmuz, dünyada kaydedilen en sıcak gün olarak tarihe geçti - Son Dakika
Dünya

6 Temmuz, dünyada kaydedilen en sıcak gün olarak tarihe geçti

Dünya genelindeki artışla küresel sıcaklıklar, aynı hafta içinde üst üste 3 kez rekor kırarak 6 Temmuz'da 17,23 dereceye ulaştı. Bu değer, daha önceki en yüksek ortalama sıcaklık değerini geçerek kaydedilen en sıcak gün olarak tarihe geçti.

07.07.2023 13:07  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya'da ortalama sıcaklıklar aynı hafta içerisinde 3 kez üst üste rekor kırarken, küresel ortalama sıcaklığın 17,23 derece olduğu 6 Temmuz, "kaydedilen en sıcak gün" olarak kayıtlara geçti. ABD'deki Maine Üniversitesinin açıkladığı verilere göre, son günlerde dünya genelindeki artışla küresel sıcaklıklar, aynı hafta içinde üst üste 3 kez rekor kırdı. Ortalaması alınan veri havuzuna göre Antarktika'da haftalık hava sıcaklığı ortalamasının normalin 4,5 derece üstünde olduğu kaydedildi.

NORMALİN 4,5 DERECE ÜSTÜNDE

Küresel ortalama sıcaklığın 17,23'dereceye ulaşmasıyla 6 Temmuz "kaydedilen en sıcak gün" oldu. Böylece dün kaydedilen küresel sıcaklık ortalaması, 4 ve 5 Temmuz'da ölçülen 17,18 derecelik en yüksek ortalamayı aştı. Ortalaması alınan veri havuzuna göre Antarktika'da haftalık hava sıcaklığı ortalamasının normalin 4,5 derece üstünde olduğu kaydedildi.

6 Temmuz, kaydedilen en sıcak gün olarak dünya tarihine geçti

"SICAK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Ancak ABD'nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Maine Üniversitesinin bilgisayar simülasyonuyla topladığı iklim analizi verilerini teyit edemediğini belirtti. Açıklamada, "NOAA olarak Maine Üniversitesinin metodoloji veya sonuçlarını teyit edemesek de iklim değişikliği sebebiyle sıcak bir dönemden geçiyoruz." ifadesine yer verildi. Daha önce en yüksek ortalama sıcaklık değeri 2016'da 16,9 derece olarak ölçülmüştü.

6 Temmuz, kaydedilen en sıcak gün olarak dünya tarihine geçti
6 Temmuz, dünyada kaydedilen en sıcak gün olarak tarihe geçti
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 6 Temmuz, dünyada kaydedilen en sıcak gün olarak tarihe geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement