Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi - Son Dakika
Dünya

Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi

Ekvador'da başkan adayı Fernando Villavicencio'nun seçimlere 10 gün kala suikasta kurban gitmesi dünya gündemine bomba gibi düştü. Yolsuzluğa karşı dik duruşuyla tanınan Villavicencio'nun öldürülmesinin sorumluluğunu ise sosyal medyadan yayınladıkları video ile Los Lobos çetesi üstlendi.

10.08.2023 11:41  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekvador'da 20 Ağustos'ta yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimi öncesinde "yolsuzluğa karşı duruşuyla" tanınan başkan adayı Fernando Villavicencio, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlenirken, yayınladıkları videoda kurt işareti yapıp zafer naraları attılar.

BAŞINA 3 EL ATEŞ EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Kampanya ekibinin yerel basına yaptığı açıklamada, Villavicencio'nun Başkent Kito'da katıldığı bir etkinlik sonrası aracına bindiği sırada saldırgan tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürüldüğü aktarıldı.

Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi

YARALILARDAN 2'Sİ POLİS MEMURU

Ekvador Başsavcısı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı düzenleyen şüphelinin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada vurulduğunu ve aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü belirtti. Saldırıda ayrıca, aralarında bir milletvekili adayı ve 2 polis memurunun da bulunduğu 9 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi

CİNAYETİN ARKASINDA "ORGANİZE SUÇLAR" VAR

Devlet Başkanı Guillermo Lasso, Villavicencio'nun öldürüldüğünü doğrulayarak, devlet başkanlığı seçimlerine 2 haftadan az bir süre kala işlenen cinayetin arkasında "organize suçların" olduğunu vurguladı.

"BU SUÇ ASLA CEZASIZ KALMAYACAK"

Lasso, "Sizi temin ederim ki bu suç cezasız kalmayacaktır. Organize suç grupları çok ileri gitti ancak yasaların tüm ağırlığını hissedecekler." ifadelerini kullandı. Kito polisi tarafından yapılan operasyonlarda, olayla bağlantılı olduğu düşünülen 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi

SUİKASTI LOS LOBOS ÇETESİ ÜSTLENDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı adayı yolsuzluk karşıtı Fernando Villavicencio'nun öldürülmesinin sorumluğunu Los Lobos çetesi üstlendi. Sosyal medyadan bir video yayınlayan çete üyeleri kurt işareti yaparak zafer naraları attı.

Ekvador\'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi

Son Dakika Dünya Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ilginc1i Ay Yıldız Tim: Ülkümücü mü bunlar. Ne tesadüf bu işareti yapanlar ya çete.. Veya mafya.. Sekan ATEŞ unutuldu bile değil mi.. Yazık oldu gencecik delikanlıya. Gerçek ülkücüydü.. 50 26 Yanıtla
    Gerginyo : Sinan Ateş kardeş 25 1 ilginc1i Ay Yıldız Tim: Bilerek isimler bu şekilde, malum dava açıyorlar yeterince dosya var. 0 0
  • Serkan Basar: yazıkk yüzünden dürüst bir adama benziyor 44 15 Yanıtla
  • Mert kursun : Dunyanin her yerinde ayni mantik 36 4 Yanıtla
  • Gerginyo : Kurt işareti niye yapiyonuz olum zafer işareti yapın Türk'ün simgesinide kirletiyonuz 24 16 Yanıtla
    Hamit Gündoğdu: Kurt işareti ve simgesi dünyanın bazı ülkelerinde sembol olarak kullanılır. Ancak demek ki iyi Kürt ve kötü kurtta varmış;!?)))) Ancak esas olan anlamını muhafaza ve korumasıdır. Yani abdestsiz namaz kılınmayacagi gibi.. 2 1
  • Oğuz Kuru: Dış güçler ülkücü camiayı yıpratmak için bunlara para verip kurt işareti yaptırmış olabilir 9 6 Yanıtla
  • Münir pekel: Bozkurtu çalmışlar 3 5 Yanıtla

Advertisement