Ekvador'da belediye meclis üyesi öldürüldü - Son Dakika
Dünya

Ekvador'da belediye meclis üyesi öldürüldü

Ekvador'un Guayas şehri, Naranjal kasabasında belediye meclis üyesi 29 yaşındaki Diana Carnero, kötü yol koşullarını eleştirdiği bir video çekimi sırasında motosikletli iki kişi tarafından öldürüldü. Son zamanlarda bölgedeki şiddet olayları artış gösteriyor. Bu durum, birçok politikacının da hayatını kaybettiği Ekvador'da endişe yaratıyor.

09.02.2024 11:40  Güncelleme: 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekvador'un Guayas şehrinin Naranjal kasabasında belediye meclis üyesi olan Diana Carnero, belediye toplantısından çıktıktan sonra kasabanın kötü yol koşulları ile ilgili video çekerken, iki kişinin motosikletle yaklaşarak başına ateş etmesi sonucu hayatını kaybetti. Saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Ekvador'da Belediye Meclis Üyesi Diana Carnero, Yol Koşullarını Eleştirdiği Video Çekimi Sırasında Öldürüldü

"DAHA İYİSİNİ İSTEMEK HAYATIMIZI RİSKE ATMAK ANLAMINA GELMEMELİ"

Ekvadorlu meclis üyesi Diana Carnero'nun öldürülmesinin ardından, Guayaquil belediye başkan yardımcısı Blanca Lopez de sosyal medyada duygularını paylaştı ve "Bu son bulmalı, kantonlarımız, illerimiz ve ülkemiz için daha iyi günler istemek, hayatlarımızı riske atmamız anlamına gelmemeli" ifadelerini kullandı.

Ekvador'da Belediye Meclis Üyesi Diana Carnero, Yol Koşullarını Eleştirdiği Video Çekimi Sırasında Öldürüldü

ONLARCA SİYASETÇİ SALDIRIYA KURBAN GİTTİ

Politikacı cinayetlerinin çok sık yaşandığı ülkede, 50 yaşındaki Konsey Üyesi Charbel Rouhana, 24 Ekim 2023'te Kendi evinde vurularak öldürüldü. Duran'da, meclis üyesi Bolivar Vera, Eylül ayında gizemli bir şekilde ortadan kaybolduktan bir gün sonra ölü bulundu. Ağustos ayında, başkan adayı Fernando Villavicencio, Quito'daki bir kampanya etkinliğinden beklenmedik bir şekilde yaşamını yitirdi. Manta'nın belediye başkanı Agustin Intriago'da temmuz ayında iş başındaykenvurularak öldürüldü.

Ekvador\'da belediye meclis üyesi öldürüldü

Son Dakika Dünya Ekvador'da belediye meclis üyesi öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement