Gazze'deki UNRWA barınakları aşırı kalabalık - Son Dakika
Dünya

Gazze'deki UNRWA barınakları aşırı kalabalık

Gazze\'deki UNRWA barınakları aşırı kalabalık

Gazze'nin orta ve güney kesimlerinde Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yönetilen barınaklar, yerinden edilenlerin sayısının rekor kırması sonucu aşırı kalabalık hale geldi. UNRWA tarafından yayımlanan rapora göre, Gazze'de 1,6 milyondan fazla kişi yerinden edildi ve yaklaşık 813.000 kişi UNRWA'nın barınaklarına sığındı. Aşırı kalabalık barınaklar, çevre ve sağlıkla ilgili endişeleri artırarak ajansın hizmet sunma kabiliyetini olumsuz etkiliyor.

17.11.2023 10:16  Güncelleme: 10:18

GAZZE, 17 Kasım (Xinhua) -- Gazze'nin orta ve güney kesimlerinde Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yönetilen barınaklar, yerinden edilenlerin sayısının rekor kırması sonucu aşırı kalabalık hale geldi.

UNRWA tarafından Çarşamba günü yayımlanan bir raporda, Gazze'de 1,6 milyondan fazla kişinin ülke içinde yerinden edildiği ve yaklaşık 813.000'inin ise UNRWA'nın 154 tesisine sığındığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Çarşamba günü yayımladığı raporda UNRWA barınaklarının kapasitelerinin çok üzerinde insan barındırdığını, bunun da akut solunum yolu enfeksiyonları ve ishal gibi hastalıkların yayılmasına yol açarak çevre ve sağlıkla ilgili endişeleri artırdığını belirtti.

OCHA'ya göre aşırı kalabalık ayrıca ajansın etkili ve zamanında hizmet sunma kabiliyetini de olumsuz etkiliyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Gazze'deki UNRWA barınakları aşırı kalabalık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement