Germanwings Pilotu 'İntihar Uçuşu' İçin Talim Yapmış - Son Dakika
Dünya

Germanwings Pilotu 'İntihar Uçuşu' İçin Talim Yapmış

Germanwings Pilotu \'İntihar Uçuşu\' İçin Talim Yapmış

Germanwings havayollarının Mart ayında Fransız Alpleri'ne çakılan yolcu uçağının yardımcı pilotunun 'intihar uçuşu' için daha önce talim yaptığı tespit edildi.

07.05.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Germanwings havayollarının Mart ayında Fransız Alpleri'ne çakılan yolcu uçağının yardımcı pilotunun 'intihar uçuşu' için daha önce talim yaptığı tespit edildi.

Olayı soruşturan Fransız Uçuş Güvenliği Dairesi'nin (BEA) ön raporu, Andreas Lubitz'in bir önceki uçuşunda uçağa birçok kez irtifa kaybettirdiğini ortaya koydu.

Uzmanlar, bu uçuştaki anormalliğin neden anlaşılamadığı eleştirisine verilecek net bir cevap olmadığını söylüyor: "Yolcuların değişikliğin farkına varmış olabileceğini sanmıyorum. Çünkü irtifa ayarıyla ilgili girişler çok kısaymış. Uçağın bu ayarlara tepki verecek kadar zamanı da olmamıştır, dolayısıyla kimse birşeyin farkına varmamıştır."

Rapor yardımcı pilotun sağlık durumuna ilişkin detaylı bilgiler de içeriyor. Lufthansa Havayolları, depresyon tedavisi gören bir pilotu uçuştan çekmediği için eleştirilerin hedefinde.

Emekli bir pilot olan Fransız Jean Serrat, uçuş personelinin yeterli tıbbi destek almadığının altını çiziyor: "Belli bir yaşın üzerine geldiğ

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 07 Mayıs 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Germanwings Pilotu 'İntihar Uçuşu' İçin Talim Yapmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement