Hala Sultan Türbesi'ne Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Dünya

Hala Sultan Türbesi'ne Ziyaretçi Akını

Hala Sultan Türbesi\'ne Ziyaretçi Akını

KKTC Din İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Güney Kıbrıs’taki Hala Sultan Tekkesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

21.07.2015 20:04

KKTC Din İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Güney Kıbrıs'taki Hala Sultan Tekkesi'ne ziyaret gerçekleştirildi. KKTC'den yüzlerce kişi, bu sabah, Larnaka'da Tuz Gölü kenarında bulunan Hala Sultan Tekkesi'nde buluştu.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı ziyarette Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele, Lefke ve Vadili'den kalkan 21 otobüs, Lefkoşa Metehan Sınır Kapısı'ndan geçip Rum polisi eskortu eşliğinde Hala Sultan Tekkesi'ne geldi. Hala Sultan Tekkesi'ne yapılan ziyarette Kur'an-ı Kerim okundu, namazlar kılındı, ilahiler ve mevlid okundu.

Larnaka'da bulunan Hala Sultan Tekkesi'nde kılınan öğle namazının ardından basına açıklama yapan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Allah Resulü'nün süt teyzesi Hala Sultan'ın 90 yaşında inanmış bir kadının neler yapabileceğine muhteşem bir örnek olduğunu söyledi. Atalay, Kıbrıs'ta birçok sahabi mezarının olduğunu belirterek, Hala Sultan'ın hem Kıbrıs için hem de tüm İslam alemi için çok önemli bir şahsiyet olduğunu kaydetti. Ziyarette emeği geçen tüm yetkililere teşekkür eden Atalay, bunun yaklaşık beş yıldır süregelen dini liderler görüşmelerinin bir meyvesi olduğunu dile getirdi.

Lefkoşa'nın İsveç Büyükelçi Klas Gierow da bin kişinin üzerinde bir grubun Hala Sultan'ı ziyaret etmesinden dolayı memnun olduğunu belirterek, ziyaretin Kıbrıs'taki dini liderler arasındaki görüşmelerin başarısının kanıtı olduğunu vurguladı.

Hala Sultan Tekkesi, Hz. Peygamber'in (s.a.v.) akrabası olan ve İslam Ordusu'nun Kıbrıs'a akınları sırasında şehit düşen Ümmü Hiram'ın anısına inşa edilmişti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hala Sultan Türbesi'ne Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement