Hindistan'da Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına ve Sellerine Neden Oldu - Son Dakika
Dünya

Hindistan'da Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına ve Sellerine Neden Oldu

Hindistan'da yetkililer Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, şiddetli yağışların ülkenin kuzeyindeki Himaçal Pradeş eyaletinde toprak kaymalarını, ani selleri ve su baskınlarını tetiklediğini ve son iki günde en az 9 kişinin ölümüne neden olduğunu söyledi. Eyaletteki yağışlar 828 yolu ve üç ulusal otoyolu kapattı. Eyaletteki başlıca nehirler olan Ravi, Beas, Satluj, Swan ve Chenab tehlikeli seviyelere yaklaşırken yağmurun tetiklediği toprak kaymaları ve ani seller evlere, yapılara ve dükkanlara zarar verdi, bazı bölgelerdeki araçları sürükledi. Yerel hava durumu ajansı, önümüzdeki 48 saat içinde devam edecek şiddetli yağışlar nedeniyle eyaletteki birçok bölge için kırmızı ve turuncu alarmlar yayımlayarak ani sel ve toprak kaymalarına karşı uyarılarda bulundu. Hindistan Meteoroloji Dairesi, Himaçal Pradeş'te daha fazla şiddetli yağış olacağı tahmininde bulunurken, Eyalet Başbakanı Sukhwinder Singh Sukhu ise halkı evlerinden çıkmamaya çağırdı. Himaçal Pradeş'in ülkenin kuzeyinde şiddetli yağışlardan en kötü etkilenen eyalet olduğu bildiriliyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Yeni Delhi'den bildiriyor. (XHTV)

11.07.2023 16:13  Güncelleme: 16:16

Hindistan'da yetkililer Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, şiddetli yağışların ülkenin kuzeyindeki Himaçal Pradeş eyaletinde toprak kaymalarını, ani selleri ve su baskınlarını tetiklediğini ve son iki günde en az 9 kişinin ölümüne neden olduğunu söyledi.

Eyaletteki yağışlar 828 yolu ve üç ulusal otoyolu kapattı. Eyaletteki başlıca nehirler olan Ravi, Beas, Satluj, Swan ve Chenab tehlikeli seviyelere yaklaşırken yağmurun tetiklediği toprak kaymaları ve ani seller evlere, yapılara ve dükkanlara zarar verdi, bazı bölgelerdeki araçları sürükledi.

Sosyal medyada yer alan videolar, su altında kalan yapılar ve sürüklenen araçlar da dahil olmak üzere selin yıkıcı gücünü gösterdi.

Yerel hava durumu ajansı, önümüzdeki 48 saat içinde devam edecek şiddetli yağışlar nedeniyle eyaletteki birçok bölge için kırmızı ve turuncu alarmlar yayımlayarak ani sel ve toprak kaymalarına karşı uyarılarda bulundu.

Hindistan Meteoroloji Dairesi, Himaçal Pradeş'te daha fazla şiddetli yağış olacağı tahmininde bulunurken, Eyalet Başbakanı Sukhwinder Singh Sukhu ise halkı evlerinden çıkmamaya çağırdı.

Himaçal Pradeş'in ülkenin kuzeyinde şiddetli yağışlardan en kötü etkilenen eyalet olduğu bildiriliyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Yeni Delhi'den bildiriyor.(XHTV)

Hindistan\'da Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına ve Sellerine Neden Oldu
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Hindistan'da Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına ve Sellerine Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement