Tüm zenginliklerini fakirlere dağıtıp rahip oldular - Son Dakika
Dünya

Tüm zenginliklerini fakirlere dağıtıp rahip oldular

Hindistanlı milyoner çift Bhavesh Bhandari ve eşi Jinal, servetlerini ve lüks yaşam tarzlarını terk ederek rahipliğe geçme kararı aldı. Bhandari, rahipliğe geçmesini ''Doğru yaşam yolunu seçmeye karar verdim.'' sözleriyle açıkladı. Çiftin eşya ve paralar dağıttığı anların görüntüleri de ortaya çıktı.

19.04.2024 15:16  Güncelleme: 15:25

Uygulanan kast sistemi nedeniyle gelir dağılımı adaletsizliğinin yaygın olduğu Hindistan'da ilginç bir olay yaşandı. Bir çift, tüm servetlerini bağışlayarak rahip olmaya karar verdi.

HAYIR KURUMLARINDAN GELEN YEMEKLERİ YİYECEKLER

Bhavesh Bhandari ve eşi Jinal, çocuklarının ilhamıyla tüm birikimlerini ve lüks eşyalarını fakirlere bağışladı. Çift, artık rahiplik yaparak yalnızca hayır kurumlarından verilen yemekleri yiyecek. Milyonlarca dolar kazandıran aile işletmesi ise devam edecek ancak Bhandari'nin babası ve en büyük kardeşinin yönetiminde olacak.

"KARARIMDAN MEMNUNUM"

Gayrimenkul uzmanı olarak tanınan Bhandari, pazartesi günü Sabarkantha'da tüm mal varlıklarını bırakarak rahipliğe ilk adımı attı. Çift, kraliyet giysileri içinde çiçek dolu bir arabada taşınırken, kalabalığa eşyalarını fırlattı.

Yüzlerce kişi, dağıtılan malları toplamak için 4 kilometrelik yolculukta zengin çifti takip etti. Bhandari, "Doğru yaşam yolunu seçmeye karar verdim ve bunun için rahipliği seçtim. Lüks bir hayat yaşadım ve işimde bile zorlukla karşılaşmadım. Kararımdan memnunum," dedi.

Çift, Jain lideri Acharya Dev Vijay Yog Tilak Suriji Maharaj ile yapılacak olan yemin töreniyle resmi olarak Jain rahipliğine dahil olacak.

ÖNCE KIZLARI RAHİP OLDU

Bhandari ailesinin geçmişte topluluklarına çok katkıda bulunduğu bilinirken çiftin 19 ve 16 yaşında olan iki kızı, 2022'de ailenin yıllardır uyguladığı Jain öğretileri sonrasında rahipliği benimsedi. Aile, on yıldır Jain öğretilerini takip ediyor.

Zengin bir iş insanı olan Bhandari, hayatının işini bir kenara atarken, ebeveynleri arasında zor bir seçim yapmak zorunda kaldı. "Ebeveynlerimi rahiplik yemini etmeme izin vermeleri için ikna etmek benim için zordu. Ama ben kararlı kaldım." dedi.

Tüm zenginliklerini fakirlere dağıtıp rahip oldular

Son Dakika Dünya Tüm zenginliklerini fakirlere dağıtıp rahip oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Ercan Karatas: Helal Olsun Bizimkiler de aç gözlülükten milleti halkı zulüme terk ettiler çöpten insanlar ekmek arar oldu 153 23 Yanıtla
  • Yalnız Kurt: Budist falan ama gerçekten büyük takdir. Bizim adımız müslüman. Herkes hırsız olmuş. 131 9 Yanıtla
  • DORUĞUN GERZESİ: iyi yapmışlar . zenginlik bir beladır zaten . 90 6 Yanıtla
  • Biyo Art: Mütevazı bir hayata şaşaalı bir giriş olmuş .d 65 4 Yanıtla
  • Mert kursun : Bildigin andaval bana faydasi olmayan kilisenin papazini ben 31 16 Yanıtla
  • Mecoli: Hani derler ya ne şehittir ne gazi oraya gittiği bilmem ne 22 6 Yanıtla
  • sait turk: şimdi rahip olunca ne hediyeler gelecek bakalım? kabul etmezlerse aferim 19 5 Yanıtla
  • Ali Saruhan: Bize ne Hindistan’dan bizim ülkenin ekonomisinden bahsetsenize 20 4 Yanıtla
  • ayhan kından: Bizdeki siyasi zenginler mali mulku dagitsalar Ne enflasyon kalir nede doviz yukselir 12 1 Yanıtla
  • serkan Abasar: vay enayi 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement