İspanya'da şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi: 3 ölü, 3 kayıp - Son Dakika
Dünya

İspanya'da şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi: 3 ölü, 3 kayıp

İspanya\'da şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi: 3 ölü, 3 kayıp

İspanya'da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de kayboldu. Başkent Madrid, Toledo şehri, Castile- La Mancha, Katalonya ve Valencia bölgelerinde su taşkınları nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

04.09.2023 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İspanya'da sel: 3 ölü, 3 kayıp

MADRİD - İspanya'da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de kayboldu.

İspanya'da etkili olan şiddetli yağışlar sele yol açtı. Başkent Madrid, Toledo şehri, Castile- La Mancha, Katalonya ve Valencia bölgelerinde su taşkınları nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Toledo şehrinde selde mahsur kalan vatandaşlar helikopterle kurtartılırken, su taşkınları nedeniyle toplu taşıma seferlerinde aksamalar yaşandı. Şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de kayboldu. Acil servis ekipleri kayıpları aramak için harekete geçti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise sel sularının yolları kapattığı, nehirlerde yaşanan taşkınlar nedeniyle köprülerde hasarın meydana geldiği ve araçların sular içinde sürüklendiği görüldü.

İspanya Ulusal Hava Durumu Ajansı (AEMET), metrekare başına 90 litreye kadar yağış görüldüğünü belirtti. Yağışların önümüzdeki pazartesi gününe kadar etkisini azaltarak süreceğini belirten AEMET, alarm kodunu kırmızı ve turuncudan sarıya düşürdüklerini açıkladı.

Selden etkilenenler o anları anlattı

Toledo şehrinde sel felaketinden etkilenen ABD asıllı Isabella Stewart, "Sadece yağmur yağmaya devam etti. Çok korktuk ama biz içeride olduğumuz için güvendeydik" dedi.

Başka bir bölge sakini Ruben Gonzalez, "Buradan 4 blok ötede yaşıyorum ama yağışlar çok güçlüydü. Her yeri su bastı. Bu çok çılgınca" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İspanya'da şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi: 3 ölü, 3 kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement