İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti

İsrail\'in Gazze Şeridi\'ndeki saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusu, Hamas ile varılan insani ara anlaşmasının yürürlüğe girmesine saatler kala Gazze Şeridi'ndeki Maghazi Mülteci kampını hedef aldı. Saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail, güneydeki saldırıları tamamen durduracak ve kuzeyde ise belirli saatlerde hava operasyonları gerçekleştirmeyecek.

22.11.2023 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Maghazi Mülteci kampına düzenlediği saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

İsrail, Hamas ile varılan esir anlaşması kapsamında verilecek 4 günlük insani aranın yürürlüğe girmesine saatler kala sivil yerleşim bölgesini hedef aldı. İsrail ordusu bugün Deir el-Balah kentinde yer alan Maghazi Mülteci Kampı'nı hedef aldı. Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı. Sivil savunma ekipleri ve çevredekiler enkaz altında kalanları çıkarmak için arama kurtarma çalışması başlattı. Saldırı nedeniyle bölgeden dumanlar yükselirken, büyük yıkım meydana geldi.

Saldırlar güneyde tamamen duracak

İsrail ile Hamas 4 günlük insani ara ve esir takası üzerinde anlaşmaya varmıştı. Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Merzuk, insani aranın yarın yerel saatle 10.00'da başlayacağını açıklamıştı. İnsani ara kapsamında yüzlerce insani yardım, tıbbi ve yakıt taşıyan tır Gazze'ye girecek. İsrail Gazze Şeridi'nin güneyinde tüm hava saldırılarını durduracak, kuzeyde ise saat 10.00-16.00 arasında günde 6 saat boyunca hava operasyonu gerçekleştirmeyecek. - GAZZE ŞERİDİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement