McDonald's, İsrail'deki işletmecisini satın alıyor - Son Dakika
Dünya

McDonald's, İsrail'deki işletmecisini satın alıyor

McDonald\'s, İsrail\'deki işletmecisini satın alıyor

ABD merkezli fast food zinciri McDonald's, İsrail'deki restoranlarını işleten Alonyal firmasını satın alacağını açıkladı. İsrail askerlerine bedava yemek dağıttığı haberleri nedeniyle pek çok Müslüman ülkede boykot edilen McDonald's, söz konusu eylemin kendilerinden bağımsız olduğunu açıklamıştı.

05.04.2024 12:55  Güncelleme: 13:07

İsrail'deki işletmecisinin İsrailli askerlere bedava yemek vermesi nedeniyle Müslümanların tepkisini çeken McDonald's, İsrail'deki restoranlarını işleten şirketi satın alıyor.

BOYKOT MARKAYI SARSTI

McDonald's İcra Kurulu Başkanı Chris Kempczinski, ocak ayında yaptığı açıklamada Orta Doğu'daki pazarları başta olmak üzere "yanlış bilgiler nedeniyle anlamlı bir ticari etki" yaşadıklarını açıklamıştı. McDonald's Kuveyt ise 2 Kasım'daki açıklamasında yerel iş ortaklarının eylemlerinin bağımsız olduğunu vurgulayarak kendilerinden rıza veya onay almadan yapıldığını ifade etmişti.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

McDonald's, dün yaptığı açıklamada İsrail'deki restoranları işleten Alonyal firmasını satın alacaklarını duyurdu. Açıklamada "Bugün, Alonyal Limited'in CEO'su ve sahibi Omri Padan, Alonyal'in McDonald's Corporation'a satışına yönelik anlaşmayı imzalandığını duyurdu." denilerek devamında şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'de McDonald's restoranlarının sahibi ve işletmecisi olan Alonyal, İsrail'de McDonald's marka yolculuğuna 30 yılı aşkın bir süre önce başladı ve işletmeyi 5 binden fazla çalışana ve 225 restorana kadar genişletti.

İşlemin tamamlanmasının ardından McDonald's Corporation, Alonyal Limited'in restoranlarının ve operasyonlarının sahibi olacak ve çalışanlar eşdeğer şartlarda çalışmaya devam edecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya McDonald's, İsrail'deki işletmecisini satın alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • salihb: İslam dünyası kafasını kullansa her sorunu çözecekte , boş şeylere o kadar çok vakit ayırmışlar ki gerçeklerden uzak yaşıyorlar. 81 4 Yanıtla
    Mehmet Demirci: Sen hangi dine mensubsun 4 22

Advertisement