Lüks Otomobillerini Kuşlardan Korumak İçin Ağaçlara Dikenli Tel Astılar - Son Dakika
Dünya

Lüks Otomobillerini Kuşlardan Korumak İçin Ağaçlara Dikenli Tel Astılar

İngiltere'nin Bristol kentinde, kuşların pahalı otomobillerin üzerine pislemesinin önüne geçmek için ağaç dallarına dikenli teller asıldı. Korkunç uygulama büyük tepkiye sebep oldu.

21.12.2017 15:22  Güncelleme: 15:21

İngiltere'de çoğunlukla varlıklı kişilerin yaşadığı Bristol kentinde, lüks otomobillerin üzerine pisleyen kuşlar için akılalmaz bir yöntem geliştirildi. Kentin Clifton bölgesinde, park alanlarının üzerindeki ağaç dallarına kuşların konmasını engellemek amacıyla kuş savar dikenli teller asıldı. Uygulama, çevreciler ve hayvan hakları savunucuları tarafından büyük tepki topladı.

OTOMOBİLLER KİRLENMESİN DİYE

Kuşların dallara konmasını ve buralara yuva kurmasını istemeyen bölge sakinleri, dallara dikenli teller çiviledi. Yeşiller Partisi'nin yerel meclis üyelerinden Paula O'Rourke, Clifton bölgesindeki özel bir konutta kaydedilen görüntüyü "kuşların yaşam alanlarına kesinlikle aykırı" olarak niteledi. Independent gazetesine demeç veren bir bölge sakini, uygulamanın otomobillerin kuş dışkıları yüzünden kirlenmemesi için yapıldığını aktardı.

DALLARA AHŞAP KUŞLAR ASTILAR

Adının açıklanmasını istemeyen bölge sakini, "Bu civarda kuşların pislemesi büyük bir sorun. Otomobilleri gerçekten kirletiyorlar ve nedendir bilinmez kuşlar bu bölgede toplanıyorlar. Kuşları kaçırmak için başka yöntemler de kullandık. Dallara ahşap kuşlar astık ancak bu yöntem başarılı olmadı" ifadelerini kullandı.

AVM'DE DE VAR

Kuş savar dikenli teller, Bristol'ün Broadmead and Cabot Circus alışveriş merkezinde de kullanılıyor. Ancak buradaki uygulama, otomobilleri değil alışveriş yapanları korumak için geliştirilmiş.


Lüks Otomobillerini Kuşlardan Korumak İçin Ağaçlara Dikenli Tel Astılar

Son Dakika Dünya Lüks Otomobillerini Kuşlardan Korumak İçin Ağaçlara Dikenli Tel Astılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • nokta: en azindan agacı kesmiyorlar :)) 10 22 Yanıtla
    Fikri var Aklı yok: Ağacı kesseler daha iyi :// 2 3 EMRE: malmısın sen nokta kadar aklın var belliki 4 0
  • ali ak: kuşlar olmasa keneler çoğlır,haşeralar çoğalır 20 2 Yanıtla
  • Macit : Birde hayseverler allah belanizi versin 19 1 Yanıtla
  • Kenan.: Aynı uygulama Ankara tren garındada var orayada bir bakın isterseniz. 16 1 Yanıtla
  • ben: tum dünya ustunde masum hayvanlara acı ezıyet cektıren öldüren tüm çöp bedenlere lanet olsun! siz aynı sekılde ınsan halınızle yokolun vahşi pislikler!! 5 2 Yanıtla
  • anonim: yapılan uygulama neden eleştiriliyor anlamıyorum kuşu mu katletmişler veya yuvasınımı yıkmışlar buna bende tepki gösteririm ama yapılan sadece kuşları agaçtan uzaklaştırmak agacı kesselerdi daha mı iyi olacaktı kuş pisliginin araca verdigi zarar ve çevere kirliliginden bıkmış adamlar böyle bir çözüm bulmuş binlerce agaç var kuşlar için sıkıntı olmaz.... 1 6 Yanıtla
  • Salaklar: O kadar uğraşacağınıza arabaları kenara çekin :/) 3 2 Yanıtla
  • Türkçe hocası kâzım bey: Arkadaşlar;Nütfen rice ediyrum şu türkçe inlanızın şeysini düzgün kullanın annaşılmıyor hiç bişiy annamıyorum doru düz yazın yrumlarınızı ben gibi ayıp ayıp onca okul okuyonuz medeniyet ilerleyen yok inla hatası çok türkçeyi katediyorsyunuz berbet ediyonuz 1 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement